Ακούγοντας τη λέξη «διακοπές», μήπως ονειρεύεστε ένα παραδεισένιο ξενοδοχείο δίπλα σε γαλαζοπράσινα νερά με ολόλευκη αμμουδιά κι εσάς να χαλαρώνετε σε μια αιώρα κάτω από έναν κοκοφοίνικα; Αν ναι, η απάντηση έρχεται από τις Μαλδίβες.

Συγκεκριμένα, το Oblu Select Lobigili που βρίσκεται στις Μαλδίβες, στέφθηκε Νο 1 στην κατηγορία «Hottest New Hotels» στα 2023 Tripadvisor Travellers’ Choice Awards, τα οποία ανέλυσαν κριτικές για 1,5 εκατομμύρια καταλύματα.

Σύμφωνα με το Tripadvisor, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο είναι μόνο για ενήλικες, έχει 68 βίλες και κάνει τους επισκέπτες του να αισθάνονται σαν «ναυαγοί». Βέβαια, ναυαγοί σε ονειρεμένες βίλες πάνω στα γαλαζοπράσινα νερά, με ιδιωτικές πισίνες που βλέπουν απευθείας στον ωκεανό, παρθένες λευκές αμμουδιές και αιώρες κάτω από την σκιά των φοινικόδεντρων.

Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά, το ξενοδοχείο δελεάζει τους επισκέπτες με ρομαντικά σενάρια, όπως πλωτά πρωινά, ιδιωτικές βραδιές ταινιών στην παραλία με σαμπάνια αλλά και δείπνα στο μεγαλύτερο υποβρύχιο ωκεάνιο εστιατόριο του αρχιπελάγους. Στο συγκεκριμένο θέρετρο θα βρείτε επίσης ένα κοκτέιλ μπαρ με ζωντανές εμφανίσεις συγκροτημάτων, σπα και γυμναστήριο.

Το «νησί της αγάπης»

Στη γλώσσα Dhivehi των Μαλδίβων, το όνομα του ξενοδοχείου (Lobigili) μεταφράζεται ως νησί της αγάπης κι αυτό διότι το «lobi» σημαίνει αγάπη και το «gili» σημαίνει νησί, με τους τουρίστες να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτό.

Από τις 24 Μαρτίου 2022 που άνοιξε, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 1.000 κριτικές πέντε αστέρων, με τους επισκέπτες να το περιγράφουν ως «απολύτως εντυπωσιακό» και να τονίζουν πως έχουν κάνει «τις καλύτερες διακοπές της ζωής τους».

«Από τη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο πανέμορφο ‘νησί της αγάπης’ μας φέρθηκαν σαν να είμαστε βασιλιάδες. Αισθανθήκαμε τόσο ευπρόσδεκτοι και το προσωπικό μας φρόντιζε με ένα χαμόγελο πάντα» σχολίασε κάποιος με έναν άλλον να αναφέρει: «Απίστευτο. Απλά απίστευτο. Η διαμονή και το θέρετρο είναι σαν καρτ ποστάλ».

Διαβάστε περισσότερα