Ένα 4χρονο αγόρι στις ΗΠΑ υποβλήθηκε σε επείγουσα ιατρική επέμβαση αφού κατάπιε 40 τσίχλες, με αποτέλεσμα την απόφραξη του γαστρεντερικού σωλήνα.

Σύμφωνα με μια μελέτη περίπτωσης που δημοσιεύθηκε στο JEM Reports, το αγόρι αγνώστων στοιχείων μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά στο Οχάιο με έντονες κράμπες και διάρροια, καθώς τα 40 κομμάτια τσίχλας που είχε καταπιεί μια μέρα πριν, σχημάτισαν μια μάζα στο στομάχι του.

Αρχικά, οι γιατροί έλεγξαν τον 4χρονο για αντικείμενα που τείνουν να καταπίνουν τα παιδιά και δεν είναι δυνατόν να τα χωνέψουν. Στη συνέχεια, η ομάδα των γιατρών, με επικεφαλής τον Δρ. Chizite Iheonunekwu της Κλινικής του Κλίβελαντ, ανακάλυψε στο στομάχι του με σπινθηρογράφημα μια μεγάλη μάζα από τσίχλες.

ΗΠΑ: Αν είχαν πάει οι τσίχλες στο έντερο, θα ήταν μοιραίο για τον 4χρονο

Οι γιατροί αφαίρεσαν τη μάζα, τοποθετώντας έναν μεταλλικό σωλήνα στο λαιμό του και χρησιμοποιώντας λαβίδες για να πιάσουν τη συσσώρευση.

Ο 4χρονος είχε πονόλαιμο λόγω των πολλαπλών «περασμάτων» που επιχειρήθηκαν για την εξαγωγή της κολλώδους μάζας, αλλά αργότερα πήρε εξιτήριο χωρίς μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία του.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι το 4χρονο αγόρι ήταν τυχερό που η τσίχλα δεν είχε προχωρήσει σε απόφραξη του εντέρου του, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Διαβάστε ακόμη: