Ο CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase, Brian Armstrong, ενέτεινε τις επικρίσεις του προς τον επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Gary Gensler, αλλά πρόσθεσε ότι το ανταλλακτήριο δεν θα εγκαταλείψει τις ΗΠΑ παρά τη ρυθμιστική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει η εταιρεία στη χώρα.

Το Coinbase βρίσκεται υπό έντονο ρυθμιστικό έλεγχο στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό μετά από μια ζοφερή χρονιά για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης που είδε μεγάλες εταιρείες όπως η FTX και η Terra να χρεοκοπούν, οι τιμές να πέφτουν και οι επενδυτές να χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια στη διαδικασία.

Η SEC νωρίτερα αυτό το έτος εξέδωσε στην Coinbaseμια ειδοποίηση Wells, μια επιστολή που στέλνει η ρυθμιστική αρχή σε μια εταιρεία ή εταιρεία στο τέλος μιας έρευνας της SEC που αναφέρει ότι η SEC σχεδιάζει να ασκήσει αγωγή επιβολής εναντίον τους.

Στο επίκεντρο της διαμάχης της ρυθμιστικής αρχής με την Coinbase, και μια σειρά από άλλες εταιρείες κρυπτογράφησης, βρίσκεται ο ισχυρισμός ότι πουλά μη εγγεγραμμένους τίτλους σε επενδυτές. Η Coinbase το αμφισβητεί αυτό.

«Η SEC είναι λίγο ακραία εδώ», είπε ο Armstrong στο CNBC σε μια συνέντευξη στο Ντουμπάι. «Υπάρχει ένα είδος μοναχικής σταυροφορίας, αν θέλετε, με τον Gary Gensler, τον επικεφαλής εκεί, και έχει υιοθετήσει μια πιο αντικρυπτογραφική άποψη για κάποιο λόγο».

«Δεν νομίζω ότι προσπαθεί απαραίτητα να ρυθμίσει τον κλάδο όσο ίσως να τον περιορίσει. Αλλά έχει δημιουργήσει κάποιες αγωγές και νομίζω ότι είναι πολύ άχρηστο για τη βιομηχανία στις ΗΠΑ, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία για την Coinbaseνα πάρει αυτή τη σαφήνεια από τα δικαστήρια που πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει πραγματικά τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και επίσης τις Η.Π.Α. ευρύτερα.»

Η SEC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Διαβάστε περισσότερα