Ο Armstrong είπε επίσης ότι η Coinbase θα εξετάσει επιλογές για περισσότερες επενδύσεις στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της μετεγκατάστασης από τις ΗΠΑ αλλού, εάν η ρυθμιστική κατάσταση δεν βελτιωθεί.

Η εταιρία φαίνεται φανερά ενοχλημένη απο τη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ με βάση τα πρόσφατα σχόλια του επικεφαλής της την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται για μια πολυετή δικαστική διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο CNBC την Τρίτη, αφού η ρυθμιστική αρχή προειδοποίησε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων για πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών.

Τον περασμένο μήνα, η SEC εξέδωσε το Coinbase με μια ειδοποίηση Wells, η οποία είναι συχνά ένα από τα τελευταία βήματα πριν η ρυθμιστική αρχή εκδώσει επίσημα χρεώσεις. Γενικά καθορίζει το πλαίσιο του ρυθμιστικού επιχειρήματος και προσφέρει στους δυνητικά κατηγορούμενους την ευκαιρία να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς της SEC.

Ο Brian Armstrong, Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, χαρακτήρισε την έκδοση της ειδοποίησης Wells «ατυχή» και είπε ότι η εταιρεία δεν έχει περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ζητήματα που έχει η SEC.

«Έχουμε συναντηθεί μαζί τους πάνω από 30 φορές τον τελευταίο χρόνο… ποτέ δεν πήραμε ούτε ένα feedback από αυτούς για το τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα ή διαφορετικά, και μετά έφτασε αυτή η ειδοποίηση Wells», είπε ο Armstrong σε συνέντευξή στο CNBC.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να καταλήξουμε στο δικαστήριο για να έχουμε τη σαφήνεια που χρειαζόμαστε και να δημιουργήσουμε τη νομολογία».

Η SEC έχει εντείνει τον έλεγχό της στις εταιρείες κρυπτογράφησης, ακολουθώντας τις εταιρείες που ισχυρίζεται ότι προσφέρουν μη εγγεγραμμένους τίτλους. Η SEC χρησιμοποιεί μέτρα επιβολής για να στοχεύσει εταιρείες.

Μία από τις πιο υψηλού προφίλ αγωγές της είναι με μια εταιρεία που ονομάζεται Ripple, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2020. Η SEC ισχυρίζεται ότι η Ripple πούλησε μη εγγεγραμμένους τίτλους. Ο Ripple αμφισβητεί τον ισχυρισμό.

Διαβάστε περισσότερα