Η Oppenheimer υποβάθμισε την Coinbase Global σε Perform από Outperform αφού η εταιρεία έλαβε μια προειδοποίηση ότι το προσωπικό της SEC συνέστησε ενέργειες επιβολής εναντίον της εταιρείας για φερόμενη παραβίαση της νομοθεσίας περί χρεογράφων.

Ο αναλυτής της Oppenheimer, Owen Lau υποβάθμισε την Coinbase Global και αφαίρεσε τον στόχο τιμής των 70 $, επικαλούμενος ανησυχητικά ρυθμιστικά μηνύματα για τον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank και άλλων τραπεζών.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση της (Wells) SEC, η πρόσφατη Οικονομική Έκθεση του Προέδρου επέκρινε τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, έγραψε ο αναλυτής της Oppenheimer Owen Lau σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες.

Ένα σημείωμα της διεθνούς επενδυτικής τράπεζας Jefferies αποκάλεσε την ειδοποίηση Wells “δυσοίωνο σημάδι” και υπολόγιζε ότι μια ενέργεια επιβολής της SEC εναντίον της εταιρείας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το ~35% των καθαρών εσόδων της Coinbase. “Πιστεύουμε ότι η ειδοποίηση είναι ένας πιθανός προάγγελος για μια ενέργεια επιβολής, η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα έσοδα από την εμπορία εναλλακτικών νομισμάτων και το ποντάρισμα, εάν χρειαστεί να εγγραφούν στην SEC ως τίτλοι“, ανέφερε η εταιρεία.

Ο Lau της Oppenheimer είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη blockchain στις ΗΠΑ μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών – της Silvergate (SI), της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

«Ενώ παραμένουμε σθεναρά υποστηρικτές της ανάπτυξης blockchain/ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ, κάτω από αυτό το ανθυγιεινό ρυθμιστικό κλίμα, ανησυχούμε όλο και περισσότερο για τη δικαιοσύνη των ενεργειών επιβολής και την ικανότητα του οικοσυστήματος να αναπτυχθεί με φαινομενικά περιορισμένη και συρρικνούμενη υποστήριξη από το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ», είπε ο αναλυτής.

Η προεδρική έκθεση είχε αντικρούσει αρκετούς ισχυρισμούς σχετικά με τα πιθανά πλεονεκτήματα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και των κρυπτονομισμάτων, λέγοντας ότι «τα κρυπτονομίσματα είναι ως επί το πλείστον κερδοσκοπικά επενδυτικά μέσα» και «γενικά δεν εκτελούν όλες τις λειτουργίες του χρήματος τόσο αποτελεσματικά όσο το δημόσιο χρήμα, όπως το δολάριο ΗΠΑ. »

Διαβάστε περισσότερα