Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η νέα παράταση που δόθηκε από τα «κουρασμένα παλικάρια» του ΤΑΙΠΕΔ στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού για τις 10 Ιουλίου αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση του Radar που πρώτο και μόνο αποκάλυπτε σε ανύποπτη χρονική στιγμή ότι ο διαγωνισμός (αν γίνει και δεν πάρει παράταση 1-2 χρόνων) θα διεξαχθεί μετά τις εκλογές!

Βλέπετε αυτά τα αγόρια του ΤΑΙΠΕΔ έχουν κουραστεί πολύ από τα αλλεπάλληλα ταξίδια με τα έξοδα πληρωμένα, από τα ακριβοπληρωμένα ΔΣ στα οποία συμμετέχουν αλλά και από τα πρωινά στο Zonars, όπου κάποιοι επιλέγουν Croque monsieur και κάποιοι άλλοι (του Υπερταμείου που αποτελεί και την …προϊσταμένη αρχή) croque madame!

Παντελώς ανέτοιμοι λοιπόν οι φωστήρες του ΤΑΙΠΕΔ, τους οποίους βεβαίως πιέζουν τα κάθε λογής συμφέροντα που έχουν λόγους να μη θέλουν να γίνει τώρα ο διαγωνισμός! Αλλά αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση και ανάλυση που δεν είναι της παρούσης!

Τα 3+1 ισχυρά σχήματα – ακλόνητα φαβορί! Η κοινοπραξία Meridiam – Ελλάκτωρ- Αβαξ- Egis, τα σενάρια με την Ιντρακάτ, το επιθετικό σχήμα Macquarie- Κοπελούζου και η κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα- First, με την τελευταία να ολοκληρώνει το deal με την Τέρνα Ενεργειακή!

Όπως αποκάλυψε το Radar, η ισχυρή κοινοπραξία – και εκ των φαβορί- Ελλάκτωρα- Αβαξ και Egis (που την ώρα τούτη διαχειρίζονται την Αττική οδό και γνωρίζουν εκ των έσω και επακριβώς κόστη, έσοδα, δαπάνες, συντηρήσεις, περιθώρια) αντικατέστησε την γαλλική Ardian που αποχώρησε με την επίσης πολύ δυνατή στον χώρο των υποδομών επίσης γαλλική Meridiam η οποία κατεβαίνει την ώρα τούτη με την Αβαξ στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του ΒΟΑΚ!

Το εν λόγω σχήμα που θεωρείται εκ των μεγάλων φαβορί, διαθέτει πολύ ισχυρούς μετόχους (Χόλτερμαν, Βαρδινογιάννη, Δ. Ιωάννου), ξέρει όσο κανείς τα «νούμερα», ενώ πιθανολογείται ότι στο σχήμα πιθανόν να συμμετάσχει και η Ιντρακάτ που κατεβαίνει στον διαγωνισμό με την πορτογαλική Brisa!

Από εκεί και πέρα τα άλλα δύο μεγάλα φαβορί είναι πρώτον  η κοινοπραξία Macquarie- ομίλου Κοπελούζου, ένα σχήμα που διαθέτει ρευστότητα και χαρακτηρίζεται από την επιθετικότητα του, όπως ενδεικτικά συνέβη στον διαγωνισμό για τον ΔΕΔΔΗΕ όπου οι Αυστραλοί προσέφεραν το μυθικό ποσό των 2,1 δις. για το 40% και χωρίς το μάνατζμεντ!

Και δεύτερον η ΓΕΚ Τέρνα με επίσης αυστραλιανή First η οποία βρίσκεται στην τελική φάση απόκτησης της Τέρνα Ενεργειακής!

Διαβάστε περισσότερα