Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μήνυσε την ανταλλαγή κρυπτογράφησης Coinbase στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης το πρωί της Τρίτης, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία ενεργούσε ως μη πιστοποιημένος μεσίτης και χρηματιστήριο και απαίτησε να περιοριστεί μόνιμα στην εταιρεία να συνεχίσει να το κάνει, χαρακτηριστικά η αναλοίνωση σημειώνει “permanently restrained and enjoined” σύμφωνα με το CNBC.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις είναι τεταμένες σε ότι αφορά τη δραστηριότητα των ανταλλακτηρίων τις ΗΠΑ με τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας να αξιολογούν ότι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των θα πρέπει να αυστηροποιηθεί άμεσα.

Η SEC νωρίτερα αυτό το έτος εξέδωσε στην Coinbaseμια ειδοποίηση Wells, μια επιστολή που στέλνει η ρυθμιστική αρχή σε μια εταιρεία ή εταιρεία στο τέλος μιας έρευνας της SEC που αναφέρει ότι η SEC σχεδιάζει να ασκήσει αγωγή επιβολής εναντίον τους.

Στο επίκεντρο της διαμάχης της ρυθμιστικής αρχής με την Coinbase, και μια σειρά από άλλες εταιρείες κρυπτογράφησης, βρίσκεται ο ισχυρισμός ότι πουλά μη εγγεγραμμένους τίτλους σε επενδυτές. Η Coinbase το αμφισβητεί αυτό.

Της σημερινής εξέλιξης έχει προηγηθεί και δήλωσω του CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase, Brian Armstrong κατά τις τακτικής των αμερικανικών αρχών.

Ο Armstrong  ενέτεινε τις επικρίσεις του προς τον επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Gary Gensler, αλλά πρόσθεσε ότι το ανταλλακτήριο δεν θα εγκαταλείψει τις ΗΠΑ παρά τη ρυθμιστική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει η εταιρεία στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα