Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχει φέρει επανάσταση σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης και της δημιουργικότητας.

Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τώρα εργαλεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν απίστευτα ρεαλιστικές εικόνες.

Πρόσφατα, ένας λογαριασμός στο Twitter με το όνομα «Not Jerome Powell» μοιράστηκε μια ανάρτηση που τράβηξε την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η ανάρτηση περιείχε μια αξιολάτρευτη εικόνα που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη και εμφανίζει τον Έλον Μασκ ως μικρό παιδί.

Στη φωτογραφία, ο Μασκ φοράει καφέ τιράντες και ένα λευκό πουκάμισο, έχοντας ένα πολύ αθώο ύφος.

Συνόδευε την εικόνα μια λεζάντα που έλεγε χιουμοριστικά: «ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Έλον Μασκ φέρεται να δούλευε πάνω σε κάποια φόρμουλα κατά της γήρανσης, αλλά ξέφυγε από τον έλεγχο».

Η ανάρτηση έγινε γρήγορα viral, συγκεντρώνοντας 4,4 εκατομμύρια προβολές, 3.760 retweets και 60 χιλιάδες likes.

Ανίκανος να μείνει αμέτοχος όταν γίνεται χαβαλές, ο ίδιος ο Έλον Μασκ είπε

«Παιδιά, νομίζω ότι ίσως πήρα πάρα πολλά».

Ο «Not Jerome Powell» άδραξε την ευκαιρία απαντώντας «Τώρα έχεις αρκετό χρόνο για να φτάσεις στον Άρη».

Ο Έλον Μασκ στην Κίνα

Ενώ η χιουμοριστική φωτογραφία μωρού του Έλον Μασκ έφερε χαμό στα social media, ο δισεκατομμυριούχος έκανε επίσης πάταγο κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του ταξιδιού στην Κίνα.

Κατά την άφιξή του στο Πεκίνο, ο Μασκ δεν έχασε χρόνο συμμετέχοντας σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου, συναντώντας τον Κινέζο Υπουργό Εξωτερικών Gang.

Η κύρια ατζέντα ήταν να συζητηθούν τα σχέδια της Tesla για περαιτέρω επέκταση στην Κίνα, με τον Musk να εκφράζει την αντίθεσή του στην έννοια της «αποσύνδεσης».

Η επίσκεψη του Έλον Μασκ δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς κορυφαίοι υπουργοί από διάφορες κινεζικές κυβερνητικές υπηρεσίες τον υποδέχτηκαν θερμά.

Ο ενθουσιασμός γύρω από την παρουσία του Έλον Μασκ δεν περιορίστηκε σε κυβερνητικά στελέχη.

Ακόμη και οι κάτοικοι του Πεκίνου περίμεναν με ανυπομονησία την επίσκεψή του.

Μάλιστα, μια διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Weibo προσπάθησε να αποκαλύψει το καλύτερο φαγητό για να εξυπηρετήσει τον δισεκατομμυριούχο.

Με πάνω από 13.000 ψήφους, προτάθηκαν επιλογές όπως το σνακ του δρόμου «tang halu», το πιάτο με φασόλια mung «douzhi» και η διάσημη πάπια Πεκίνου.

Τελικά, ο Έλον Μασκ κέρασε ένα πλούσιο γεύμα 16 πιάτων τον υπεύθυνο μπαταριών Zeng Yuqun στο διάσημο εστιατόριο Man Fu Ya.

Διαβάστε περισσότερα