Βάσει των πληροφοριών που διακινούνται από στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στους οποίους εμπιστεύεται σκέψεις και μελλοντικές αποφάσεις, ο πανίσχυρος πολιτικός άνδρας φέρεται να έχει καταλήξει στις πρώτες κινήσεις του όσον αφορά την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις 25 Ιουνίου!

Στο Μαξίμου εντάσσεται ως Υπ. Επικράτειας ο έγκριτος νομικός και πολιτικός παράγων Σταύρος Παπασταύρου, ουσιαστικά στη θέση Γεραπετρίτη για τον οποίο αναζητείται υπουργική στέγη!

Παραμένουν ισχυροί στη θέση τους Ακης Σκέρτσος (που έχει ανεβάσει τις μετοχές του) και Γιάννης Μπρατάκος τον οποίο εμπιστεύεται ο Κυρ. Μητσοτάκης!

Ο απολύτως επιτυχημένος Ν. Δένδιας, που σάρωσε σε σταυρούς στο νότιο τμήμα της Β’ Αθηνών, θα μετακινηθεί από το υπ. Εξωτερικών στο υπ. Άμυνας!

Στο υπ. Εξωτερικών κατά πληροφορίες θα τοποθετηθεί εξωκοινοβουλευτικός!

Στο υπ. Οικονομικών έχει κλειδώσει η τοποθέτηση Κ. Χατζηδάκη, που στέλνει τον Θ. Σκυλακάκη στο Ανάπτυξης!

Στο υπ. Ενέργειας ο πρωθυπουργός θα τοποθετήσει απολύτως δικό του άτομο!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και ο επίσης προβεβλημένος Βασίλης Κικίλιας ακούγονται για μικρά υπουργεία, πχ Ναυτιλίας και Τουρισμού, αν και κάποιοι θεωρούν πιθανή και την μη υπουργοποίηση τους, παρά το ότι θεωρούνται και είναι πρωτοκλασάτοι!

Σίγουρη για το Υπ. Υγείας θεωρείται και η Ειρήνη Αγαπηδάκη του ψηφοδελτίου Επικράτειας!

Υπουργικό θώκο θα αποσπάσει μετά βεβαιότητας η εμφανώς αδυνατισμένη και ανανεωμένη Νίκη Κεραμέως, που ζήτησε το Άμυνας και για την οποία υπάρχουν σκέψεις για το Δικαιοσύνης, για το οποίο παίζει και ο Καιρίδης!

Τέλος την ώρα τούτη έχει κλειδώσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το Ψηφιακής Πολιτικής όπου πιθανόν να ενσωματωθεί και το Εσωτερικών, το οποίο αυτόνομο διεκδικεί ο Γ. Γεραπετρίτης!

Διαβάστε περισσότερα