Το Bitcoin υποχώρησε την Τετάρτη και οδεύει σε τροχιά να σημειώσει πτώση για τον μήνα για πρώτη φορά το 2023.

Ο ηγέτης της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχασε 3% και διαπραγματευόταν στα 26.879,49 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Το Ether διολίσθησε περισσότερο από 2% στα 1.855,55 $.

Και τα δύο κρυπτονομίσματα οδεύουν προς τον πρώτο χαμένο μήνα τους το 2023.

Το Bitcoin καταγράφει απώλεια 8%, που θα ήταν ο χειρότερος μήνας του από τον Νοέμβριο του 2022. Ο Ether υποχωρεί 2,5% αυτόν τον μήνα. Αν τελειώσει η μέρα με το κόκκινο, αυτό θα κάνει τον Μάιο τον χειρότερο μήνα του από τον Δεκέμβριο του 2022.

Το Crypto κινήθηκε σύμφωνα με τους μέσους όρους των μεγάλων μετοχών, οι οποίοι ήταν όλοι χαμηλότεροι καθώς οι επενδυτές περίμεναν την ψηφοφορία της Βουλής για την προσωρινή συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους της χώρας και την αποφυγή χρεοκοπίας την Τετάρτη.

«Η αποφυγή μιας χρεοκοπίας είναι σίγουρα μια ανακούφιση, αλλά το επερχόμενο κύμα εκδόσεων θα αποσύρει τη ρευστότητα από την αγορά και θα ωθήσει τις αποδόσεις προς τα πάνω», δήλωσε οικονομολόγος και συγγραφέας του ενημερωτικού δελτίου «Crypto is Macro Now». «Θεωρητικά, αυτό θα πρέπει να ισοδυναμεί τουλάχιστον με μια άλλη αύξηση επιτοκίων – αλλά η αγορά ανταλλαγών CME τιμολογεί μια άλλη αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο πέρα από τον αντίκτυπο στη ρευστότητα, με τις προσδοκίες για μείωση να εκτινάσσονται το νωρίτερο μέχρι τον Νοέμβριο», πρόσθεσε.

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αρχικά ανέβηκαν το Σαββατοκύριακο αφού οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής κατέληξαν σε μια δοκιμαστική συμφωνία με τον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση του ανώτατου ορίου χρέους.

Τη Δευτέρα το Bitcoin και το Ether σκαρφάλωσαν στα 28.461,45 $ και 1.928,16 $ αντίστοιχα, αλλά άρχισαν να υποχωρούν την Τρίτη.

Το Bitcoin και ο αιθέρας εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 62% και 54%, αντίστοιχα, για το έτος.

Διαβάστε περισσότερα