Το Bitcoin σκαρφάλωσε πάνω από τα 28.000 δολάρια μετά από μια συμφωνία για αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ, αλλά το κρυπτογράφηση εξακολουθεί να φαίνεται σε καλό δρόμο για την πρώτη μηνιαία απώλεια από τον Δεκέμβριο.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σε όρους χρηματιστηριακής αξίας διαπραγματεύτηκε έως και 28.400 δολάρια αργά την Κυριακή, από περίπου 25.900 δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τιμές, ωστόσο, παρέμειναν μειωμένες κατά περίπου 5% για τον Μάιο, σε αυτό που θα ήταν η πρώτη μηνιαία πτώση του έτους, με την προϋπόθεση ότι τα πράγματα θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη.

Το Ether καταγράφει μέτρια άνοδο τον Μάιο αφού διαπραγματεύεται σε στενό εύρος για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Αναλυτής στην Crypto Finance AG σχολίασε σε ένα σχετικό σημείωμα ότι είναι πιθανό το Ether και τα άλλα altcoins να έχουν καλύτερη απόδοση χάρη στις θετικές αφηγήσεις που περιβάλλουν το δίκτυο Ethereum, όπως το υψηλό όλων των εποχών σε staked ether.

Η ΕΚΤ ολοκλήρωσε το πρωτότυπο ψηφιακό ευρώ

Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ολοκλήρωσε τα πρωτότυπα για ένα ψηφιακό ευρώ καθώς ετοιμάζεται να λάβει απόφαση αργότερα φέτος για το αν θα αναπτύξει το νόμισμα fiat της ΕΕ σε νέα μορφή, σύμφωνα με αναφορές που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή και επικαλείται το coindesk.

Η ΕΚΤ λέει ότι το πιθανό ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) μπορεί να σχεδιαστεί για να ενισχύει την καινοτομία, αλλά φαίνεται πιο επιφυλακτικό σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού τύπου Web3 και των έξυπνων συμβολαίων.

«Αυτή η άσκηση δείχνει ότι είναι δυνατό να ενσωματωθούν ομαλά οι επιλογές σχεδιασμού του ψηφιακού ευρώ στο υπάρχον τοπίο πληρωμών, αφήνοντας άφθονα περιθώρια για καινοτόμα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Fabio Panetta σε επιστολή προς την Irene Tinagli του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι τα ευρήματα «θα χρησιμεύσουν ως στοιχεία τόσο για το λειτουργικό όσο και για τον τεχνικό σχεδιασμό ενός ψηφιακού ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα