Ο γίγαντας κρυπτονομισμάτων Tether δήλωσε την Τετάρτη ότι πρόκειται να αγοράσει Bitcoin αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει το μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο.

Η εταιρεία είπε ότι θα επενδύσει το 15% του καθαρού της κέρδους σε Bitcoin για να «διαφοροποιήσει» τα αποθεματικά που υποστηρίζουν το διακριτικό USDT, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί σε ισοτιμία par (1 προς 1) με το δολάριο ΗΠΑ.

Αυτό θα ανερχόταν σε περίπου 222 εκατομμύρια δολάρια, με βάση την τελευταία έκθεση βεβαίωσης της εταιρείας, η οποία παρέχει μια ανάλυση των περιουσιακών στοιχείων που αποτελούν τα αποθεματικά USDT της.

Η Tether άρχισε να αποκαλύπτει ότι είχε κέρδη από τη λειτουργία της σε USDT τον Φεβρουάριο, δηλώνοντας καθαρά κέρδη 1,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο και ανεβάζοντας τα συνολικά πλεονάζοντα αποθέματά της σε USDT στα 2,44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το USDT είναι το μεγαλύτερο stablecoin στην αγορά, με προσφορά σε κυκλοφορία άνω των 82,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Ανταγωνίζεται με το USD Coin της Circle και το BUSD της Binance.

Τα stablecoins χρησιμοποιούνται από τους εμπόρους για να παίρνουν και να ρευστοποιούν θέσεις από διαφορετικά κρυπτονομίσματα χωρίς να μετατρέπουν τα χρήματα συνεχώς σε fiat currencies, δηλαδή κρατικά νομίσματα μη υποστηριζόμενα απο αποθέματα σε χρυσό.

Διαβάστε περισσότερα