Πτώση καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές  τη Δευτέρα, με εξαίρεση το Τόκιο, κυρίως λόγω της επιφυλακτικότητας ενόψει του εθνικού συνεδρίου της Κίνας για το 2024, αν και το διαρκές ράλι στις τεχνολογικές μετοχές.

Οι περιφερειακές αγορές αγνόησαν ως επί το πλείστον τη θετική εισροή από τη Wall Street, η οποία σημείωσε ρεκόρ την Παρασκευή. Τα futures των αμερικανικών μετοχών ήταν επίσης υποτονικά, με την κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ και τα βασικά στοιχεία για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Εξαίρεση οι ιαπωνικές μετοχές, ο Nikkei ξεπέρασε τις 40.000 μονάδες

Οι ιαπωνικές μετοχές συνέχισαν να ξεπερνούν κατά πολύ τους περιφερειακούς ανταγωνιστές τους, με τον Nikkei 225 να σημειώνει άνοδο 0,7% και να διαμορφώνεται σε νέο υψηλό ρεκόρ στις 40.356,0 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης TOPIX αυξήθηκε κατά 0,2% και σημείωσε επίσης υψηλό ρεκόρ.

Η υπέρβαση των 40.000 μονάδων από τον Nikkei είδε τον δείκτη να ξεπερνά ένα σημαντικό ψυχολογικό εμπόδιο- μια τάση που θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερα κέρδη βραχυπρόθεσμα.

Οι τεχνολογικές μετοχές αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη ώθηση για τον Nikkei, καθώς η επίμονη διαφημιστική εκστρατεία για την τεχνητή νοημοσύνη οδήγησε σε κέρδη τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: