Το όνομα της είναι συνώνυμο με το ξανθό. Η πλατινέ κουπ της Μέριλιν Μονρό τής χάρισε την αιώνια αθανασία. Κι όμως η Μέριλιν Μονρό δεν γεννήθηκε ξανθιά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Στις αρχές της δεκαετίας του 1940, ο Richard C. Miller άρχισε να εργάζεται ως φωτογράφος. Όταν η Emmeline Snively από το Blue Book Modeling Agency τηλεφώνησε στον Dick για να του πει για ένα μοντέλο που ονομαζόταν Norma Jeane Dougherty, εκείνος αμφέβαλλε ότι θα μπορούσε να πουλήσει εικόνες της, επειδή είχε ήδη εμφανιστεί στα εξώφυλλα διαφόρων περιοδικών.

Εκείνη την εποχή, τα περιοδικά δεν ήθελαν να χρησιμοποιούν ένα μοντέλο που είχε ποζάρει για τους ανταγωνιστές τους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Τελικά πείστηκε και στις 30 Απριλίου 1946, ο Miller υπέγραψε συμβόλαιο μιας ημέρας με την Norma Jeane.

Πήγαν στο Sheraton Townhouse στη λεωφόρο Wilshire στο Λος Άντζελες, το οποίο είχε μια πισίνα που είχε χρησιμοποιήσει ως σκηνικό και στο παρελθόν. Χρησιμοποίησε ένα γραφικό ταχύτητας με φιλμ Kodachrome 4×5 και προχώρησε στη φωτογράφηση.

Αυτή η εικόνα της Norma Jeane πριν μεταμορφωθεί στη θρυλική οθόνη της Μέριλιν Μονρόε, αποτυπώθηκε στην πισίνα του Sheraton Townhouse το 1946.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slim Aarons Esq (@slim_aarons)

«Ήταν χαριτωμένη και είχαν ήδη πουλήσει κάποια εξώφυλλά της», είπε ο Ντικ.

Οι πόζες ακουμπισμένη σε ένα δέντρο, στην παραλία, τέλος σε έναν φράχτη και στο τέλος μέσα στην πισίνα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των διερχόμενων. «Θυμάμαι ότι το πλήθος μαζευόταν πολύ γρήγορα. Πολλοί άντρες.», θα πει ο φωτογράφος

«Δεν την φωτογράφησα πολύ ώρα. Η αγορά ήταν ήδη κορεσμένη», θυμάται για τις φωτογραφίες που αργότερα πούλησε στο True Romance. «Ήταν ωραία όταν ήταν η Norma Jeane, πολύ γλυκιά. Ήρθε για δείπνο στο σπίτι. Ένα ωραίο, φιλικό κορίτσι.»

Στη συνέχεια πήγε να δουλέψει για τα στούντιο και τελικά έγινε Μέριλιν Μονρό. Ο Ντικ τη φωτογράφισε και αφού έγινε διάσημη.

«Συνάντησα τη Μέριλιν Μονρόε ξανά στο Some Like It Hot». Χαμογέλασε και είπε: «Γεια, Ντικ», αλλά δεν ενδιαφερόταν να αναβιώσει τη φιλία τους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Διαβάστε ακόμη: