«Δεν έχει αρχίσει να δημιουργείται καραβάνι προσφύγων και δεν αποδεικνύεται –έως τώρα– ότι η προσπάθεια ορισμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί ένα κλίμα κινητοποίησης», επεσήμανε ο Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε πληροφορίες που δημοσίευσαν τουρκικά Μέσα ενημέρωσης για καραβάνι προσφύγων που ετοιμάζεται να αναχωρήσει από την Τουρκία.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι για αυτό το θέμα έχει επικοινωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αρμόδια επίτροπο Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «ενώ πλήρη ενημέρωση έχει και η Frontex σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία ως προς το θέμα των συνόρων», μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Προσθέτως, ο Υπουργός Μετανάστευσης υπενθύμισε ότι «υπάρχει προσπάθεια στην Τουρκία για την “εργαλειοποίηση” του μεταναστευτικού, ενώ, παράλληλα προσπαθούν να διώξουν μετανάστες λόγω των οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν σε όλη την τουρκική επικράτεια».

Διαβάστε ακόμη: