Στις ενέργειες για την αντιμετώπιση της παράνομης άσκησης του επαγγέλματος του διαιτολόγου – διατροφολόγουαναφέρθηκε με ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, γνωστοποιώντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν 11 μηνύσεις, ενώ εξετάζονται ακόμη 36 αναφορές.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, από τις 11 μηνύσεις που κατατέθηκαν από τον Σύλλογο Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, οι δύο αφορούν παράνομα γραφεία και οι εννέα περιπτώσεις παράνομης άσκησης του επαγγέλματος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι τον Μάιο του 2025 ψηφίστηκε η δημιουργία του επίσημου φορέα των διαιτολόγων – διατροφολόγων, μαζί με τα νομικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της παράνομης άσκησης του επαγγέλματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται υπό εξέταση ακόμη 36 αναφορές, οι οποίες έχουν υποβληθεί μέσω της πλατφόρμας αναφορών του Συλλόγου.
Ο υπουργός Υγείας συνόδευσε την ανάρτησή του με φωτογραφίες σχετικών εγγράφων, επισημαίνοντας ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα.
«Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και όλα τα εργαλεία που δημιουργούμε έχουν μόνο γνώμονα αυτό», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Διαβάστε ακόμη:
- Απαγόρευση Social Media για τους εφήβους: Το δύσκολο στοίχημα του «ψηφιακού απογαλακτισμού»
- Παιδεία: 2.096 νέες προσλήψεις αναπληρωτών – Πού κατανέμονται και πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία
- Σχολικές εκδρομές: Νέο πλαίσιο με προτεραιότητα την ασφάλεια – Τι αλλάζει στους ελέγχους και τις μετακινήσεις
- Χρέη σε Εφορία και Ταμεία: Από τον Νοέμβριο οι 120 δόσεις – Ποιοι μπαίνουν και πώς γίνεται η μετάβαση από τις 72