«Τα στοιχεία δείχνουν ότι διασώθηκαν όλα τα παιδιά, τα οποία βρίσκονταν με την ομάδα μεταναστών στον Έβρο», τόνισε σήμερα (03/09) ο Νότης Μηταράκης, ενώ, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την αντιπολίτευση πως βρίσκονται σε «πλήρη αφωνία» από την Τρίτη, όταν και παρουσίασε τα εν λόγω δεδομένα στη Βουλή.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δύο μέτωπα· από τη μία, της Τουρκίας και των λαθροδιακινητών και από την άλλη, εκείνο της ευρωπαϊκής αριστεράς, η οποία υπερασπίζεται μία πολιτική ανοιχτών συνόρων, όπως το 2015 και προσπαθούν με έντονες πιέσεις προς τη χώρα, να μάς εξαναγκάσουν να ανοίξουμε τα σύνορα, το οποίο δε θα γίνει», μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Κάθε φορά που υπάρχουν περιστατικά, βλέπουμε την ευρωπαϊκή αριστερά στο ευρωκοινοβούλιο, ευρωπαϊκά Μέσα, ΜΚΟ, να προσπαθούν να καταγγείλουν την Ελλάδα, διότι νομίμως και συνταγματικά φυλάει τα σύνορά της. Τι προσπαθούν να πετύχουν; Μία χαλαρότερη πολιτική από τη χώρα μας», ισχυρίσθηκε.

Ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι «θα ενισχυθεί ο φράχτης στον Έβρο» και οι ελληνικές αρχές θα παραμείνουν ενεργές στη θάλασσα «με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή»· επέμεινε, δε, ότι η χώρα «δε θα γίνει ξανά ξέφραγο αμπέλι».

Διαβάστε ακόμη:

Στην ελβετική τράπεζα J. Safra Sarasin Group, βραζιλιάνικων συμφερόντων, πουλάει ο Σπ. Λάτσης την EFG International

Ιστορίες ενεργειακής τρέλας: Πλυντήριο και μαγείρεμα μόνο πρωί και σβηστά τα φώτα… όταν δεν φυσάει

Ο χειρισμός του πληθωρισμού από τις κεντρικές τράπεζες θα χειροτερέψει τα πράγματα

Παγώνη: Ποιοι και γιατί πρέπει να εμβολιαστούν ξανά με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού