Την τελική απόφαση να προβεί στην πώληση του πακέτου των μετοχών που κατέχει στην EFG International, πέμπτη ιδιωτική τράπεζα στην Ελβετία, με έδρα τη Ζυρίχη, με σύνολο ενεργητικού 40 δις. ελβετικά φράγκα και στοιχεία ενεργητικού υπό διαχείριση 158,8 δις., έλαβε ο μεγαλομέτοχος της Σπύρος Λάτσης!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, με γνώση εκ των έσω, ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να πουλήσει την EFG International στην επίσης ελβετική J. Safra Sarasin Group η οποία προέκυψε όταν ο Βραζιλιάνικος όμιλος J. Safra εξαγόρασε την Sarasin Bank με έδρα την Βασιλεία, η οποία αντιπροσωπεύεται σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική!

Η απόφαση αυτή του Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία που την ώρα τούτη τρέχει το εμβληματικό project του Ελληνικού και αποτελεί έναν εκ των βασικών μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων με εμπλοκή και στο μάνατζμεντ, έχει να κάνει προφανώς με την τραυματική εμπειρία που είχε στο παρελθόν, όταν κατόπιν εισήγησης των τότε μεγαλοστελεχών του αρνήθηκε την τεράστια πρόταση πώλησης της EFG Eurobank με αποτέλεσμα την απόφαση αυτή να την πληρώσει «χρυσή» στη συνέχεια!

Βλέπετε τότε ο Σπ. Λάτσης εμπιστεύτηκε τη γνώμη και την επιχειρηματολογία του Νίκου Καραμούζη νυν «ξενοδόχου», «μανάβη» και «σεκιουριτά», του Τόλη Ταμβακάκη ή «Σφίχτερμαν» ή «Φρεσκούλη» και του Νίκου Νανόπουλου, που λόγω εμπλοκής στο fund του Δασκαλόπουλου έχει γίνει ευαίσθητος σε θέματα τέχνης (ελπίζω να μην του αρέσουν και εκείνου οι λεκάνες και τα καζανάκια!!!)!

Σήμερα λοιπόν, που στον Σπύρο Λάτση δόθηκε η ευκαιρία λόγω συγκυρίας και συνθηκών να πουλήσει την EFG International στον Ελβετικό- βραζιλιάνικο τραπεζικό όμιλο, δεν δίστασε ούτε λεπτό και προχωρεί κατά τις πληροφορίες στις υπογραφές!

Γιατί όπως λέει ο σοφός λαός «όποιος καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι»!

Διαβάστε ακόμη: