Αυτό που βιώνουμε είναι η απόλυτη υποκρισία, η απόλυτη παράνοια, το απόλυτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Πιστεύετε ότι ο Πούτιν είναι ο τύραννος; Οι μεγαλύτεροι τύραννοι αυτή τη στιγμή συντελούν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δύσης, και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι.

Για την ακρίβεια κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι. Φρόντισαν να μας απασχολήσουν με τον κακό λύκο του παραμυθιού, ενώ ο δράκος κατακαίει τα χωριά.

Όπως προβλέψαμε αμέσως αφότου ήχησαν οι σειρήνες πολέμου, στο “Η Ουκρανία γίνεται το τέλειο άλλοθι για τη φτωχοποίηση της Δύσης“, η Ουκρανία θα γινόταν το τέλειο άλλοθι ώστε η Fed να ΜΗΝ ΑΥΞΗΣΕΙ τα επιτόκια (ως όφειλε, ως είχε υποσχθεί προκειμένου να ανακόψει τον πληθωρισμό).

Και διάολε, αυτό ακριβώς συνέβη.

Το βράδυ της Παρασκευής η Fed βγήκε σε ρεσιτάλ υποκρισίας να ανακοινώσει πως λόγω των γεωπολιτικών αναταράξεων, η χαλαρή νομισματική πολιτική θα πάρει παράταση (μέχρι νεωτέρας) – και οι αγορές τώρα βλέπουν αύξηση μόλις 25 μ.β., δηλαδή κουραφέξαλα, για να μην πω άλλη λέξη.

Ρεσιτάλ υποκρισίας: Μην περιμένετε μείωση πληθωρισμού από Fed!

Βγήκε δηλαδή η Fed να πει τι;

Ότι ξέρετε παιδιά, με όλα αυτά που συμβαίνουν (στο μεταξύ όλα έχουν τελειώσει πρακτικά, οι ίδιες οι αγορές το βλέπουν αυτό), λέμε να μην ανεβάσουμε ακόμη τα επιτόκια, και όχι πολύ γενικά, συνεχίζουμε χαλαρά.

Που ήταν ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ.

Υποκριτές. Τύραννοι. Φονιάδες. Καταδίκασαν γενιές και γενιές σε οικονομικό στραγγαλισμό, από έναν πληθωρισμό που θα μας πάρει ό,τι έχουμε και δεν έχουμε (και θα τα δώσει σε αυτούς), που θα φροντίσει όχι απλώς να χαθούν ψυχές, αλλά ακόμη περισσότερες να μη γεννηθούν ποτέ, σε μια δεκαετία μιζέριας και στέρησης. Τη Μεγάλη Στέρηση.

Το ταχυδακτυλουργικό τρικ που έλεγα; Ε συνέβη μπροστά στα μάτια μας, όσο εμείς κοιτούσαμε Ουκρανία. Και δικαιολογημένα κοιτούσαμε εκεί, διότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι ΤΟΜΑΡΙΑ.

Η Αμερική πήρε αυτό που ήθελε. Και γι’ αυτό θα τελειώσει και ο πόλεμος. Η Fed το είπε ξεκάθαρα. Ξεχάστε την αύξηση επιτοκίων για τώρα (άρα ξεχάστε τη μείωση πληθωρισμού).

Μας έει “δε φταίμε εμείς, ο Ρώσος φταίει, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση, όλα αυτά ανέβασαν πληθωρισμό, δε θα κάτσουμε εμείς να λύσουμε προβλήματα που φταίνε άλλοι”.

Μέγιστη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Διότι για τον πληθωρισμός ευθύνεται ένας και μόνο: Η Fed, που στο όνομα μιας πανδημίας, τύπωσε όσο χρήμα δεν τυπώθηκε σε 20 ΧΡΟΝΙΑ.

Η μοναδική εικόνα=1000 λέξεις που χρειάζεται να δείτε αν θέλετε να καταλαβέτε ποιος έφταιξε για τον πληθωρισμό. Στο διάγραμμα απεικονίζεται η συνολική Προσφορά Χρήματος, όπως τυπώνει η Fed. Παρατηρείτε την απότομη αύξηση όταν ξεκίνησε η πανδημία; Ακριβώς… Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Τα περί ενεργειακής/εφοδιαστικής κρίσης που ακούτε είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ και όσοι τα λένε ΨΕΥΤΕΣ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ. Η νομισματική πολιτική προκάλεσε τον πληθωρισμό και τίποτα άλλο, τέλος.

Και ταυτόχρονα σου λέει επειδή υπάρχουν γεωπολιτικές αναταράξεις που απειλούν τα (καημένα) τα χρηματιστήρια, δε γίνεται να ανεβάσουμε ακόμη τα επιτόκια. Κρίμα δεν είναι να πέσει η Wall Street;

Και ΔΩΣΤΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ. Ο παροδικός που θα κρατούσε μερικές εβδομάδες μέχρι να ξεκολλήσει το Σουέζ… Εδώ θα είναι και του χρόνου, και του παραχρόνου. Έρχεται δυστυχώς άσχημη πείνα.

Το Α και το Ω των πάντων, η νομισματική πολιτική, αυτή που καθορίζει τις ζωές μας, αυτή ήταν το πραγματικό τρόπαιο του πολέμου.

Αυτή ελέγχει τον πληθωρισμό, αυτή μας καταδικάζει αυτή τη στιγμή, μεταφέροντας σιγά σιγά τις περιουσίες μας στην ελίτ. Το Great Reset, το “δε θα σας ανήκει τίποτα”, έχει ήδη ξεκινήσει, και ο πληθωρισμός είναι η διαδικασία. Και η Fed το όργανο. Και ο πόλεμος το ταχυδακτυλουργικό.

Η Fed πήρε το άλλοθί της. Τα επιτόκια θα παραμείνουν χαλαρά προς το πάρον, οι αγορές θα κάνουν τα (ψευτο)ράλι τους, αλλά ο πληθωρισμός θα παραμείνει ανεξέλεγκτος. Και το ντόμινο είναι αναπόφευκτο. Οι αγορές το ξέρουν αυτό, και κάθε ράλι από εδώ και πέρα είναι ψευτο-ράλι με αφορμή τη χαλαρή νομισματική πολιτική, που το έξυπνο χρήμα θα εκμεταλλεύεται για να ξεφορτώνεται σιγά σιγά τις θέσεις του.

Ρεσιτάλ υποκρισίας: Μην περιμένετε μείωση πληθωρισμού από Fed!

Τι κάνουμε τώρα; Όσοι δε μας ακούσατε όταν προειδοποιούσαμε 1-2 χρόνια πριν για τον πληθωρισμό, και πως να προστατεύεστε τις περιουσίες σας:

  • Αν κρατάτε οποιαδήποτε liabilities, risk assets – μετοχές, κρυπτονομίσματα, οτιδήποτε: Sell the rallies. Πουλήστε τα ψευτοράλι, σε κάθε ευκαιρία, διότι δε θα υπάρξουν πολλές.
  • Αν περισσεύουν χρήματα, κάντε τα ασήμι. Προστατεύεστε την αγοραστική σας δύναμη, τις εργατοώρες σας. Διότι ο πληθωρισμός μόλις που ξεκινά να δείχνει τα δόντια του.
  • Μην πετάτε τα λεφτά σας πουθενά άλλου, εκτός κι αν έχετε συνετό πλάνο εξόδου.
  • Όσοι έχετε γη, μην την πουλάτε για κανένα λόγο, εκτός κι αν είναι αδύνατον να την κρατήσετε (θα σας φέρουν στο αμήν, αυτό είναι το σχέδιο).
  • Όσοι είστε ταπί και ψύχραιμοι, δουλέψτε, επενδύστε στον εαυτό σας και το χρόνο σας (που δεν πληθωρίζεται), και μαζέψτε ό,τι μπορείτε για όταν οι αγορές πιάσουν πραγματικά πάτο μέχρι και το φθινόπωρο.

Οι αποφάσεις της FED αλλά και της ΕΚΤ να αναβάλλουν την νομισματική σύσφιξη άρα και τις αυξήσεις των επιτοκίων λόγω της Ουκρανίας αποδεικνύουν την απόλυτη υποκρισία, την απόλυτη απάτη…

Επί μήνες οι κεντρικές τράπεζες η FED και η ΕΚΤ επιχειρηματολογούσαν για την αναγκαιότητα να τιθασευτεί ο πληθωρισμός που αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα της παγκόσμιας κοινωνίας και οικονομίας.

Το σοκ της ανόδου των τιμών στην ενέργεια και σε διαρκή καταναλωτικά αγαθά εκτόξευσαν τον πληθωρισμό σε υψηλά 40 ή 50 ετών και οι κυβερνήσεις αποτάθηκαν στις κεντρικές τράπεζες για να επιλύσουν το πρόβλημα.

Η πρώτη απόδειξη

Η απόφαση των κυβερνήσεων να μεταθέσουν την επίλυση του προβλήματος του πληθωρισμού στις Κεντρικές Τράπεζες αποτελεί την πρώτη μεγάλη απόδειξη της τοξικότητας της νομισματικής χαλάρωσης.

Το άφθονο από χρήμα αέρα των κεντρικών τραπεζών δημιούργησε τεράστια πλεονάζουσα ρευστότητα που αντί να καταλήξει στην οικονομία και σε παραγωγικές επενδύσεις φούσκωσε τις μετοχές και τα ομόλογα.

Η ποσοτική χαλάρωση δεν είχε στόχο να στηρίξει οριζόντια τις οικονομίες αλλά να φουσκώσει τις μετοχές δηλαδή να βοηθήσει ένα ελάχιστο μέρος της παγκόσμιας κοινωνίας να πλουτίσει ακόμη περισσότερο.

Στατιστικά μόλις το 2,8% των ανθρώπων του πλανήτη κατέχει μετοχές ή περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, το υπόλοιπο 97,2% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν είναι κανένα ουσιαστικό όφελος από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και της FED… οι ισολογισμοί των κεντρικών τραπεζών βρέθηκαν στα 32 τρισεκ. δολάρια με αέρα για τον αέρα… τις μετοχές δηλαδή και αυτό κρίθηκε φυσιολογικό, η απόλυτη παράνοια.

Η δεύτερη απόδειξη

Η δεύτερη μεγαλύτερη απόδειξη της νομισματικής παράνοιας είναι η υπόθεση της Ουκρανίας.

Ενώ οι κεντρικές τράπεζες για μήνες επικοινωνούν ότι η ώρα της ποσοτικής χαλάρωσης τελείωσε και η ποσοτική σύσφιξη πρέπει να κυριαρχήσει δηλαδή οι αυξήσεις των επιτοκίων και η απόσυρση των μέτρων στήριξης… για να αποθερμανθεί η παγκόσμια οικονομία από την ρευστότητα – φούσκα… προέκυψε η Ουκρανία…

Προσέξτε μια ουσιώδη λεπτομέρεια. Η Ουκρανία θα προκαλέσει μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού καθώς πετρέλαιο και φυσικό αέριο έχουν σπάσει ρεκόρ…

Ενώ λοιπόν το ενεργειακό κόστος θα εκτοξευθεί ωθώντας ακόμη υψηλοτέρα τον πληθωρισμό… ο πληθωρισμός ως πρόβλημα έπαψε να είναι στο απόλυτο επίκεντρο και ξαφνικά η Ουκρανία αλλάζει άρδην το τοπίο.

Τι έχει συμβεί;

Η περίπτωση της Ουκρανίας ήρθε να αποδείξει ότι ένα μεγάλο σοκ όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ικανός παράγοντας για κραχ στις μετοχές.

Οι κεντρικές τράπεζες απέδειξαν ότι δεν βάζουν σε προτεραιότητα τον πληθωρισμό αλλά τις μετοχές και για να αποτρέψουν το κραχ… αψηφούν τον πληθωρισμό.

Ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα γιατί συνθλίβει το διαθέσιμο εισόδημα και χτυπάει βάναυσα την μεσαία αστική τάξη, για ορισμένους ο πληθωρισμός πλήττει την ίδια την δημοκρατία.

Ο πληθωρισμός που θα συνεχίσει να αυξάνεται δεν είναι πρόβλημα αλλά η Ουκρανία δηλαδή η πτώση των μετοχών…

Βέβαια οι κεντρικές τράπεζες για να δικαιολογηθούν υποστηρίζουν ότι προσωρινά μεταθέτουν την νομισματική σύσφιξη μέχρι να περάσει η καταιγίδα της Ουκρανίας…

Στην πράξη απέδειξαν ότι ο πληθωρισμός δηλαδή η πλειοψηφία της παγκόσμιας κοινωνίας δεν είναι ο στόχος τους αλλά οι κάτοχοι των μετοχών και ομολόγων.

Οι κεντρικές τράπεζες πέραν από τοξικές… σε μια κρίση όπως της Ουκρανίας απέδειξαν ότι είναι άθλιοι υποκριτές…

Ενδιαφέρονται όχι για την ευημερία των κοινωνιών αλλά για τις μετοχές…

Προφανώς και οι κάτοχοι των μετοχών δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους αλλά ο ρόλος των Κεντρικών Τραπεζών… ξεγυμνώθηκε…

Η Ουκρανία γίνεται το τέλειο άλλοθι για τη φτωχοποίηση της Δύσης

Οι αγορές προεξοφλούν γρήγορο τέλος στον πόλεμο – Ρωσία και ΗΠΑ πήραν ήδη αυτό που ήθελαν

Ο πραγματικός ψυχρός πόλεμος γίνεται για το ψηφιακό χρήμα

Πληθωρισμός: «Κάποιοι απλώς… θα υποφέρουν περισσότερο»

Η Μεγάλη Στέρηση: Θα είναι το 2022 το «τέλος» της πανδημίας;

Great Reset, μηδενικά επιτόκια και η αυγή μιας νέας οικονομίας