Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη εν μέσω υποχώρησης του θετικού κλίματος που παρατηρήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα μετά την δημοσίευση θετικών στοιχείων από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,4% μέχρι τα μέσα το απόγευμα, με τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποχωρούν κατά 1,7% λόγω των ασθενέστερων τιμών του πετρελαίου, ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας πρόσθεσαν 1,1%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7449.38 μονάδες αρνητικός κατά 0,50%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,59% στις 15841.87 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,25% στις 7191.62 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 29526.28 μονάδες αυξημένος κατά 0,20%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9693.6 μονάδες θετικός κατά 0,55%.

Μια ήπια μέτρηση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τρίτη ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η Federal Reserve πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων. Και υπήρχαν αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, η οποία ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία λιανικών και βιομηχανικών πωλήσεων για τον Οκτώβριο.

Σε άλλες ειδήσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν αυτοπροσώπως στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη, σηματοδοτώντας την πρώτη συνάντηση των ηγετών σε περίπου ένα χρόνο. Οι ηγέτες συμφώνησαν να επαναλάβουν τη στρατιωτική επικοινωνία υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με τις δύο χώρες, αλλά η Ταϊβάν παραμένει ένα κομβικό σημείο.

Τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να οδηγούν την τάση των τιμών μεμονωμένων μετοχών στην Ευρώπη, με τη Siemens μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που ανακοίνωσαν αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ οδήγησαν σε πτώση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού την Πέμπτη, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 άλλαξαν ελάχιστα την Τετάρτη το βράδυ, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να επεκτείνουν το θερμό σερί του Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: