Η Siemens εμφανίστηκε σήμερα πιο επιφυλακτική για τις προοπτικές των πωλήσεων της το 2024, ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων κερδών από τα αναμενόμενα το δ’ τρίμηνο της χρονιάς. 

Ο γερμανικός όμιλος, τα προϊόντα του οποίου χρησιμοποιούνται για την αυτοματοποίηση εργοστασίων και κτιρίων, δήλωσε ότι αναμένει τα έσοδά του να αυξηθούν κατά 4% με 8% τους επόμενους 12 μήνες.

Ο στόχος σηματοδοτεί μια επιβράδυνση από την αύξηση των εσόδων κατά 11% που δημοσίευσε η γερμανική βιομηχανία για το επιχειρηματικό έτος 2023, το οποίο διήρκεσε έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό οφείλεται κυρίως στις χαμηλές προσδοκίες του τμήματος βιομηχανικού αυτοματισμού της Siemens AG, όπου οι πωλήσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 3% ή να μείνουν στάσιμες.

«Αυτό βασίζεται στην υπόθεση ότι μετά την απομάκρυνση των αποθεμάτων από τους πελάτες, η παγκόσμια ζήτηση στις επιχειρήσεις αυτοματισμού, ειδικά στην Κίνα, θα αυξηθεί ξανά κατά το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους», ανέφερε ο όμιλος.

Τα μεγέθη του δ’ τριμήνου

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου της, οι πωλήσεις της Siemens αυξήθηκαν 10% στα €21,4 δισ. (23,19 δισεκατομμύρια δολάρια), ξεπερνώντας τις προβλέψεις των €20,99 δισ. σε δημοσκόπηση αναλυτών που συγκέντρωσε η εταιρεία. Τα βιομηχανικά κέρδη επίσης αυξήθηκαν κατά 7% σε επίπεδο ρεκόρ στα €3,4 δισ. υψηλότερα από την πρόβλεψη των €3,34 δισ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας άγγιζε τα €111 δισ. στα τέλη Σεπτεμβρίου από €110 δισ. στα τέλη Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: