Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, μια ημέρα αφότου οι κύριοι μέσοι όροι σημείωσαν πτώση τριών συνεδριάσεων, καθώς οι έμποροι περίμεναν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε κατά 317,02 μονάδες, ποσοστό 0,93%, κλείνοντας στις 34.261,42 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,67% και έκλεισε στις 4.439,26 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,55% στις 13.760,70 μονάδες.

Η μετοχή της Salesforce σημείωσε άνοδο σχεδόν 4% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές σε όλους τους τομείς τον Αύγουστο.

Οι μετοχές της Activision Blizzard σημείωσαν άλμα 10,02% αφού ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το αίτημα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου για προκαταρκτική διαταγή με στόχο να σταματήσει την εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών από τη Microsoft.

Η απόφαση σήμαινε ότι οι δύο εταιρείες ήταν πιο κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας τους.

Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, καθώς και ο δείκτης τιμών παραγωγού Ιουνίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, θα ρίξουν φως στο εάν η πτώση του πληθωρισμού συνεχίστηκε και θα δημιουργήσει το φόντο για τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων.

Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3,1% τον περασμένο μήνα σε ετήσια βάση.

Οι επενδυτές έχουν προβλέψει μια ακόμη αύξηση κατά ένα τέταρτο της μονάδας στη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 25-26 Ιουλίου.

Ωστόσο,παραμένουν οιαμφιβολίες για το τι θα κάνει η κεντρική τράπεζα στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, αφού τα στοιχεία για τις συνεχώς ισχυρές συνθήκες στην αγορά εργασίας την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ανησυχία ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα επιστρέψουν στην αύξηση των επιτοκίων μετά την παύση του Ιουνίου.

Το WTI στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο

Εν τω μεταξύ το αμερικανικό αργό WTI σημείωσε άνοδο 2,5% στις 74,83 μονάδες, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Μαΐου, όταν διαμορφώθηκε στις 75,66 μονάδες. Ωστόσο, το WTI Crude εξακολουθεί να είναι μειωμένο 6,7% από έτος μέχρι σήμερα.

Το αργό Brent  διαμορφώθηκε κατά 2,2% υψηλότερα στις 79,4 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Απριλίου. Το εμπόρευμα υποχώρησε 7,6% το 2023.

Διαβάστε περισσότερα