Η JP Morgan ανέστειλε προσωρινά τις εξαγορές μετοχών και ανέφερε αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου κατώτερων των εκτιμήσεων των αναλυτών, οδηγώντας τη μετοχή σε πτώση.

«Η παύση αγοράς είναι απαραίτητη για να ανταποκριθούμε γρήγορα στις υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις και μάς επιτρέπει τη μέγιστη ευελιξία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και της κοινότητας, μέσα από ένα ευρύ φάσμα οικονομικών περιβαλλόντων», ανέφερε σήμερα (14/07) ο Διευθύνων Σύμβουλος, Τζέιμι Ντάιμον.

Η τράπεζα παρουσίασε κέρδη 8.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 2.76 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 11.9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3.78 δολάρια ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Πρόκειται για πτώση κατά 28%. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 2.88 δολαρίων ανά μετοχή.

Ο κ. Ντάιμον υπογράμμισε πως ενώ η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εξακολουθεί να αναπτύσσεται, η γεωπολιτική ένταση, ο υψηλός πληθωρισμός, η αβεβαιότητα για τις αυξήσεις των επιτοκίων και ο αντίκτυπος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, «είναι πολύ πιθανό να έχουν αρνητικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, κάποια στιγμή.

Είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συμβεί και θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες, ακόμη και στις δυσκολότερες στιγμές». Οι μετοχές της JP Morgan χάνουν 2.4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Πετρέλαιο: Η JP Morgan «βλέπει» κίνδυνο… εκτόξευσης έως τα 380 δολάρια ανά βαρέλι

Οι παγκόσμιες τιμές του «μαύρου χρυσού» θα μπορούσαν να φθάσουν σε «στρατοσφαιρικό» επίπεδο. Η προειδοποίηση αφορά τη δυνητική περικοπή της παραγωγής αργού πετρελαίου ως αντίποινα, εξαιτίας των επιβεβλημένων κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ευρώπης εναντίον της Ρωσίας, σύμφωνα με αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

Τα κράτη της G7 σχεδιάζουν έναν περίπλοκο μηχανισμό, προκειμένου να περιορίσουν την τιμή του ρωσικού πετρελαίου, σε μία προσπάθεια επιβολής «φρένου» στην «πολεμική μηχανή» του Βλαντιμίρ Πούτινστην Ουκρανία.

Ωστόσο, δεδομένης της ισχυρής δημοσιονομικής θέσης της Μόσχας, το Κρεμλίνο έχει τη δυνατότητα να αντέξει οικονομικά, ακόμη κι αν μειώσει την ημερήσια παραγωγή αργού κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια, δίχως να βλάψει υπερβολικά την οικονομία, συμπλήρωσαν οι εκτιμητές.

Για μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου, όμως, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικέςΠιθανή περικοπή κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια στις ημερήσιες προμήθειες, θα οδηγούσε τις τιμές αναφοράς του αργού στο Λονδίνο στα 190$, ενώ το χειρότερο σενάριο, σηματοδοτεί τη «στρατοσφαιρική» τιμή για το αργό, στα 380$, συμπλήρωσαν οι άνθρωποι της JP Morgan.