Η τράπεζα έθεσε την τιμή – στόχο του κρυπτονομίσματος στα 38.000 δολάρια και συνεπώς, κατέληξε ότι έχει υποτιμηθεί κατά 28%.

«Η διόρθωση στην αγορά κρυπτονομισμάτων τον τελευταίο μήνα, φαίνεται περισσότερο σαν μία κατάσταση αντίστοιχη με τον περασμένο Ιανουάριο / Φεβρουάριο και προχωρώντας, βλέπουμε ανοδική ώθηση για το bitcoin και τις αγορές κρυπτονομισμάτων γενικώς», επεσήμανε o αναλυτής της JP Morgan, Νίκος Πανηγυρτζόγλου.

Η θετική εκτίμηση από τη JP Morgan είναι αξιοσημείωτη, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Τζέιμι Ντάιμον, ήταν ανέκαθεν επιφυλακτικός στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων.

«Δεν είμαι υποστηρικτής του bitcoin. Δε με ενδιαφέρει. Από την άλλη πλευρά, οι πελάτες δείχνουν ενδιαφέρον και δε λέω στους πελάτες τι να κάνουν», είχε υποστηρίξει πέρυσι.

Το 2021, η JP Morgan καθιέρωσε την ελευθερία πρόσβασης ορισμένων πελατών σε κεφάλαια κρυπτονομισμάτων, παρότι ο κ. Ντάιμον είχε προηγουμένως τονίσει ότι «το bitcoin δεν έχει καμία εγγενή αξία» και πως «οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές θα επιβάλουν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου».