Ο αγοραστικός οίστρος ξένων για την απόκτηση της περίφημης “χρυσής βίζας”, μέσω εξαγοράς ακινήτων στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα ανακοπεί από σήμερα ή τουλάχιστον θα περιοριστεί σε “διαχειρίσιμα” επίπεδα.

Από την 1η Αυγούστου τέθηκε σε εφαρμογή η αύξηση του ποσού ελάχιστης επένδυσης από 250.000 ευρώ σε 500.000 ευρώ σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Το κακό όμως έχει γίνει, λόγω της καθυστέρησης εφαρμογής της απόφασης.

Πέρασαν έξι μήνες από τότε που ανακοινώθηκε η αύξηση του ελάχιστου ορίου επένδυσης μέχρι και την εφαρμογή της και το γεγονός αυτό συνετέλεσε στο να εκτοξευθεί κατακόρυφα τη ζήτηση, με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ή “επενδυτές” να δίνουν προκαταβολή το 10% της αξίας του ακινήτου για να προχωρούν τα συμβόλαια και να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι και το τέλος Μαΐου, η Golden Visa απέφερε στα δημόσια ταμεία ποσό που προσέγγισε το ένα (1) δισ. ευρώ.

Λόγω της επικείμενης αύξησης του ελάχιστου ορίου επένδυσης, όπως ήταν αναμενόμενο, τα αιτήματα υπερδιπλασιάστηκαν!

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο υποβλήθηκαν συνολικά 3.900 αιτήματα για αγορά ακινήτου, έναντι 1.444 που κατατέθηκαν το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Ακόμα και από το Μπαγκλαντές ήρθαν αιτήματα προς την ελληνική πλευρά, αλλά και από χώρες και άτομα που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στην έκδοση-παροχή της χρυσής βίζας, για ευνόητους λόγους.

Διαβάστε ακόμη: