Η Ford Motor αυξάνει την παραγωγή και μειώνει τις τιμές του ηλεκτρικού της crossover Mustang Mach-E, εβδομάδες μετά την ηγέτιδα της βιομηχανίας Tesla ανακοίνωσε παρόμοια σχέδια για τα ηλεκτρικά της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα μειώσει την τιμή του Mach-E, το οποίο είναι συγκρίσιμο με το μοντέλο Y της Tesla, κατά μέσο όρο περίπου 4.500 $, ανάλογα με το μοντέλο.

Οι μειώσεις κυμαίνονται από $600 έως $5.900, σε σύγκριση με τις μειώσεις τιμών της Tesla έως και $13.000 στο Model Y νωρίτερα τον Ιανουάριο.

Οι αναλυτές και οι επενδυτές της Wall Street επικρότησαν σε μεγάλο βαθμό τις μειώσεις τιμών της Tesla ως έναν τρόπο να αυξηθεί η ζήτηση και να αυξηθούν οι πωλήσεις, παρά τις ανησυχίες ότι η κίνηση θα διαβρώσει τμήμα από τα κέρδη.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι περικοπές της Tesla θα ασκούσαν πίεση σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις δικές τους τιμές.

Στην περίπτωση της Ford, οι μειώσεις τιμών θα σημαίνουν ότι δεν θα είναι όλα τα μοντέλα Mach-E, με βάση την επένδυση, κερδοφόρα ανά μονάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των πελατών της επιχείρησης ηλεκτρικών οχημάτων της Ford. Είπε ότι η παραγωγή Mach-E αναμένεται να αυξηθεί από 78.000 οχήματα σε 130.000 μονάδες ετησίως.

«Απαντάμε στις αλλαγές στην αγορά», είπε ο επικεφαλής κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης, αναφερόμενος στα νέα ομοσπονδιακά κίνητρα EV και στις μειώσεις τιμών της Tesla. «Καθώς κοιτάζουμε και θέλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά, πρέπει να ανταποκριθούμε».

Η Ford αναμένει να αντισταθμίσει μέρος της συρρίκνωσης των κερδών με βελτιώσεις κόστους χάρη στην πρόσθετη παραγωγή καθώς και στη μείωση του κόστους ορισμένων εμπορευμάτων.

Η αρχική τιμή του Mach-E θα κυμαίνεται τώρα από περίπου 46.000 $ έως 64.000 $.

Το μοντέλο Y της Tesla ξεκινά από περίπου 53.500 $ έως 57.000 $, χωρίς καμία επιλογή.

Το Mach-E οδήγησε τη Ford να γίνει η δεύτερη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων πέρυσι στις ΗΠΑ, αν και μετά από την Tesla με μεγάλη διαφορά.

Η Ford πούλησε περισσότερα από 65.000 EVs στις ΗΠΑ πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη: