Μια αινιγματική ανάρτηση έκανε χθες το βράδυ στο twitter, ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ. Περιείχε μόνο το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου το Ω.

Άμεσα το tweet έγινε viral με χιλιάδες χρήστες του Twitter να προσπαθούν να εξηγήσουν την ανάρτηση του Μασκ και το γράμμα «Ω» να γίνεται retweet εκατομμύρια φορές.

Είναι γνωστό ότι ο εκκεντρικός πρώην πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου – γιατί το 2022 η μετοχή της Tesla, δεν τα πήγε και τόσο καλά – κάτι θέλει να πει , αλλά τι;

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τα διάφορα περίεργα που γράφτηκαν στο διαδίκτυο , θα προσεγγίσουμε το θέμα ολιστικά .

Σαν αριθμητικό σύμβολο στα αρχαία και βυζαντινά κείμενα, όπου το Ω που έχει τόνο δεξιά επάνω (Ω΄ή ω΄), σημαίνει τον αριθμό 800 και όταν έχει τον τόνο αριστερά κάτω, τον αριθμό 800.000.  Εξαίρεση σε αυτή την αρίθμηση αποτελεί η Ιλιάδα και η Οδύσσεια όπου το Ω σημαίνει την 24η ραψωδία.

Στη χριστιανική παράδοση το Ω,  αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ευαγγελιστή Ιωάννη  «ἐγὼ τὸ ἄλφα καὶ τὸ ὦ μέγα, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος» .

Στην επιστήμη της φυσικής το  «ω» είναι ένα μεσόνιο αλλά και το σύμβολο της κυκλικής συχνότητας. Με κεφαλαίο «Ω» συμβολίζεται ο λόγος της μέσης πυκνότητας μάζας του σύμπαντος προς την κρίσιμη τιμή της.

Στην ιατρική το Ω  ( ωμέγα -3) αφορά την ονομασία των λιπαρών οξέων , που ενισχύουν την καρδιά και προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα .

Προφανώς ο Έλον Μασκ , δεν «κολλάει» σε αυτά: Μπορεί να έχει ανακαλύψει και να αποδίδει , στο Ω και άλλη ιδιότητα.

Μήπως έχει για παράδειγμα και κάποια σχέση με την μετοχή της Tesla , που από τις αρχές του χρόνου έχει γράψει στη Wall Street κέρδη πάνω από 70%  και την Παρασκευή έκλεισε με άνοδο 11%;

Διαβάστε ακόμη: