Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα το πρωί της Δευτέρας καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την πιο “δραστήρια” εβδομάδα οικονομικών αποτελεσμάτων της σεζόν και μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Τα futures που συνδέονται με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones υποχώρησαν 237 μονάδες ή περίπου 0,7%. Τα futures του S&P 500 υποχώρησαν 1%, και τα futures του Nasdaq 100 υποχώρησαν κατά 1,4%.

Η Wall Street έρχεται από μια νικηφόρα εβδομάδα καθώς συνεχίστηκε το ράλι του χρηματιστηρίου του Ιανουαρίου.

Ο Nasdaq Composite κέρδισε 4,3% για την εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 και ο Dow σημείωσαν άνοδο 2,5% και 1,8%, αντίστοιχα. Ο S&P 500 ανέβηκε 6% για το 2023 μετά από απώλειες 19% πέρυσι και έκλεισε σε νέο υψηλό έτος έως σήμερα την Παρασκευή

Υπάρχουν αρκετές προκλήσεις αυτή την εβδομάδα για αυτό το ράλι του 2023.

Περίπου το 20% των εταιριών του S&P 500 θα αναφέρει οικονομικά αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των McDonald’s και General Motors την Τρίτη και ακολουθούν οι τεχνολογικοί γίγαντες Apple, Meta Platforms, Amazon και Alphabet αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (Federal Open Market Committee ) συνεδριάζει την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για το πόσο υψηλότερα θα πάει τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Οι traders έχουν ωθήσει τις μετοχές υψηλότερα φέτος, εν μέρει λόγω των πιο ήπιων αναφορών για τον πληθωρισμό, οι οποίες υποψιάζονται ότι θα μπορούσαν να αναγκάσουν τη Fed να σταματήσει σύντομα την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων.

«Ενώ υπήρξαν αρκετές θετικές εξελίξεις, πιστεύουμε ότι τα καλά νέα έχουν πλέον έχουν τιμολογηθεί και η πραγματικότητα είναι πιθανό να επιστρέψει στο τέλος του μήνα και την αποφασιστικότητα της Fed να τιθασεύσει τον πληθωρισμό», έγραψε ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στις ΗΠΑ για τη Morgan Stanley.

Διαβάστε ακόμη: