Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασε τις προσδοκίες και οι επενδυτές ανέλυσαν την τελευταία παρτίδα εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο Nasdaq Composite έκανε άλμα 1,5%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε 126 μονάδες ή 0,37%. Ο S&P 500 ανέβηκε 0,8%.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι η οικονομία επεκτάθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,9% κατά το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Αυτό είναι πάνω από το 2,8% που περίμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα από τον Dow Jones, αλλά αντιπροσωπεύει μια ελαφρά χαλάρωση από την ανάγνωση του τρίτου τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, η σεζόν των οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκε με ισχυρά αποτελέσματα από την Tesla δίνοντας ώθηση στις μετοχές του Nasdaq και των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla σημείωσε άλμα 7% αφού σημείωσε ρεκόρ εσόδων και σταθερών κερδών.

Οι καταξιωμένοι τεχνολογικοί γίγαντες Microsoft, Apple, Amazon και Alphabet πρόσθεσαν περισσότερο από 1% ο καθένας.

Τα οικονομικά αποτελέσματα των αεροπορικών εταιρειών κυκλοφόρησαν επίσης, με τη Southwest να υποχωρεί σε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση που τροφοδοτείται από την μείωση των διακοπών. Η American Airlines ανέβηκε με ρυθμό τέταρτου τριμήνου.

«Σαφώς, κινούμαστε στην καρδιά της σεζόν κερδών σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Bill Northey, ανώτερος διευθυντής επενδύσεων στην U.S. Bank. «Υπήρξαν κάποια θετικά νέα και κάποια λιγότερο θετικά νέα».

Αλλού Chevron πρόσθεσε 3% μετά την ανακοίνωση ενός προγράμματος επαναγοράς μετοχών 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Wall Street έρχεται από μια μικτή συνεδρίαση. Ο Dow έκλεισε ελαφρά ανοδικά την Τετάρτη, αφού έπεσε πάνω από 400 μονάδες νωρίτερα. Ο Nasdaq Composite και ο S&P έκλεισαν ελαφρώς χαμηλότερα.

Διαβάστε ακόμη: