Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη, αφού η τελευταία “παρτίδα” εταιρικών αποτελεσμάτων ενέτεινε τις ανησυχίες για την πορεία ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες καθώς αυξάνονται τα επιτόκια και αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 442 μονάδες, ή 1,3%. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 2,3% και ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,66%.

Η Microsoft σημείωσε πτώση 4% αφού πρόσφερε ασαφείς οδηγίες σχετικά με τα κέρδη της.

Η είδηση συνέβαλε στην πτώση των μετοχών τεχνολογίας, με την Alphabet, τη Salesforce και την Tesla να διατηρούν πτώση περίπου 3% η καθεμία.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα εταιριών υψηλού προφίλ αυτή την εβδομάδα, καθώς οι φόβοι για ύφεση αυξάνονται.

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 90 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και το 68% από αυτές δημοσίευσαν αποτελέσματα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα, σύμφωνα με το FactSet.

«Με το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών αποτελεσμάτων να είναι ακόμα μπροστά στην αγορά, το ερώτημα εάν η στροφή προς την ανάπτυξη που σηματοδοτείται από τα πρόσφατα ράλι είναι δικαιολογημένη θα μπορούσε να απαντηθεί με ανοδικές εκπλήξεις κερδών και σταθερή καθοδήγηση», δήλωσε ο επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL.

Η Tesla και IBM είναι μεταξύ των εταιρειών που πρόκειται να δημοσιεύσουν στοιχεία μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης σήμερα.

Σημειώνεται ότι κινήσεις της Τετάρτης ακολούθησαν ένα τριήμερο νικηφόρο σερί για τον δείκτη blue-chip Dow. Και οι τρεις κύριοι δείκτες διαπραγματεύονται σταθερά ή ελαφρώς υψηλότερα για την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: