Η Microsoft επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι πραγματοποιεί μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI, την εταιρεία πίσω από το viral νέο εργαλείο chatbot AI που ονομάζεται ChatGPT.

Η Microsoft, από νωρίς επενδυτής στην OpenAI, δήλωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την υπάρχουσα συνεργασία της με την εταιρεία ως μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας να προσθέσει περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη στη σειρά προϊόντων της. Σε ξεχωριστή ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η OpenAI είπε ότι η πλούσια επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την «ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης που είναι όλο και πιο ασφαλής, χρήσιμη και ισχυρή».

«Δημιουργήσαμε τη συνεργασία μας με την OpenAI γύρω από μια κοινή φιλοδοξία να προωθήσουμε υπεύθυνα την έρευνα αιχμής για την τεχνητή νοημοσύνη και να εκδημοκρατίσουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα», δήλωσε ο Satya Nadella, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft.

Η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών έχει τη δυνατότητα να υπερφορτώσει τα φιλόδοξα έργα του OpenAI, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT, το οποίο έχει τραβήξει την προσοχή –και μερικές φορές προκαλεί ανησυχίες– από ακαδημαϊκούς, ηγέτες επιχειρήσεων και λάτρεις της τεχνολογίας με την ικανότητά του να δημιουργεί μακροχρόνιες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε προτροπές και ερωτήσεις χρήστη.

Η επένδυση θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει τη Microsoft ως ηγέτη της τεχνητής νοημοσύνης και τελικά να ανοίξει το δρόμο για την εταιρεία να ενσωματώσει το ChatGPT σε ορισμένες από τις χαρακτηριστικές εφαρμογές της, όπως το Word, το PowerPoint και το Outlook.

Ως αποτέλεσμα της υπάρχουσας αποκλειστικής συμφωνίας της με την OpenAI, η Microsoft δήλωσε πρόσφατα ότι θα προσθέσει σύντομα τις δυνατότητες ChatGPT στην υπηρεσία cloud computing της, Azure.

Εάν το ChatGPT γίνει διαθέσιμο σε αυτήν την υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία απευθείας στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες του.

Η επένδυση έρχεται λίγες μέρες αφότου η Microsoft ανακοίνωσε σχέδια για απολύσεις 10.000 υπαλλήλων στο πλαίσιο ευρύτερων μέτρων μείωσης του κόστους.

Διαβάστε ακόμη: