Πολύ μεγάλη κινητικότητα επικρατεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο παρασκήνιο της χρηματιστηριακής αγοράς, όπου αίφνης έχει παρουσιασθεί έντονο και πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτηση «κουφαριών», όπου σε απλά λόγια μεγαλοεπιχειρηματίες ή εκτός χρηματιστηρίου επιχειρήσεις προσπαθούν να αποκτήσουν «κελύφη» εισηγμένων, προκειμένου να μπουν στο Χ.Α. διά της πλαγίας!

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για 3 μεγάλες και αξιόπιστες περιπτώσεις εξαγοράς «κουφαριών» που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι πληροφορίες τις φέρουν ως πολύ προχωρημένες!

Έγκυροι κύκλοι, η πληροφόρηση εκ των έσω των οποίων δεν αμφισβητείται, εστιάζουν σε 3 υψηλού ενδιαφέροντος περιπτώσεις, χωρίς ασφαλώς να έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση!

Η πρώτη αφορά σε μεγάλη και ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση που «πετάει» εσχάτως σε όλα τα επίπεδα και βάζει δύσκολα στον εξίσου ισχυρό ανταγωνισμό!

Η άνοδος του τουρισμού και η επαναφορά της κανονικότητας στα αεροπορικά ταξίδια διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά ευνοϊκό σκηνικό για τον δραστήριο επιχειρηματία – μέτοχο με σημείο αναφοράς την Νότια Ελλάδα, ο οποίος εξετάζει την εισαγωγή της επιχείρησης στο Χ.Α.!

Ενώ στο τραπέζι από χρηματιστηριακούς κύκλους έχει πέσει η ιδέα της εισαγωγής διά της πλαγίας, που θα δημιουργήσει και μεγάλες υπεραξίες.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον για εξαγορά του κελύφους εισηγμένης από την Βόρεια Ελλάδα, που παραπέμπει τόσο σε… κεραμικά όσο και σε… μπισκότα φέρεται να έχει επιδείξει μεγάλη οικογένεια του τουρισμού, με πολύ σοβαρές εγκαταστάσεις στη Χαλκιδική, συνεργασίες με πανίσχυρα funds και θεσμικές αναφορές!

Η τρίτη περίπτωση αφορά στις επίσης προχωρημένες διαπραγματεύσεις για κουφάρι υψηλής ποιότητας, Άλφα – Άλφα περίπτωση, για το οποίο έχουν δείξει ενδιαφέρον πολύ ισχυρά συμφέροντα τα οποία σκοπεύουν να εντάξουν την ενεργειακή δραστηριότητά τους!

Την ίδια στιγμή βοά η πιάτσα ότι στην χρηματιστηριακή αγορά μεθοδεύονται 2 big deals, δύο εξαγορές μεγάλου μεγέθους, που θα προκαλέσουν αίσθηση και θα δημιουργήσουν τεράστια δυναμική!

Το γεγονός είναι ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει μπει και πάλι στο κάδρο, τόσο των ξένων όσο και των εγχώριων επενδυτών, ενώ ταυτόχρονα η πιάτσα έχει τονωθεί και ανανεωθεί από την είσοδο «νέων ισχυρών παικτών» που ανακατεύουν την τράπουλα και δημιουργούν επενδυτικό κλίμα στην αγορά!

Διαβάστε ακόμη: