Εξαιρετικά πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να ανακοινώσει σήμερα χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας η Microsoft σύμφωνα με αναλύσεις που καλύπτουν την εταιρεία.

Δυνητικά μπορεί να γίνει η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που θα περικόψει το εργατικό δυναμικό της καθώς η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται.

Το Sky News, χωρίς να κατονομάσει πηγές, ανέφερε ότι οι απολύσεις θα επηρέαζαν περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η Microsoft απασχολεί 221.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 122.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία λογισμικού σχεδιάζει να περικόψει θέσεις εργασίας σε διάφορα τμήματα μηχανικών, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Η Wall Street Journal, επικαλούμενη επίσης άτομο που γνωρίζει το θέμα, ανέφερε ότι οι απολύσεις θα μπορούσαν να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα Τετάρτη.

Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές

Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές.

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας έχουν κάνει μεγάλες περικοπές στο εργατικό δυναμικό τους από την αρχή του έτους, καθώς ο πληθωρισμός επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες και τα αυξανόμενα επιτόκια πιέζουν τη χρηματοδότηση. Η ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει επίσης μειωθεί καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στη ζωή τους εκτός σύνδεσης.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει 18.000 άτομα και η Salesforce ανακοίνωσε ότι περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Η μητρική του Facebook, Meta ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα 11.000 περικοπές θέσεων εργασίας, τις μεγαλύτερες στην ιστορία της εταιρείας. Σύμφωνα με το CNN τον Οκτώβριο, η Axios ανέφερε ότι η Microsoft είχε απολύσει λιγότερους από 1.000 υπαλλήλους σε διάφορα τμήματα.

Η Microsoft θα ανακοινώσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου στις 24 Ιανουαρίου

Η Microsoft θα ανακοινώσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου στις 24 Ιανουαρίου. Η επιχείρηση Azure cloud computing της εταιρείας λογισμικού οδήγησε σε αύξηση των εσόδων τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, καθώς οι πωλήσεις στο τμήμα προσωπικών υπολογιστών της μειώθηκαν ελαφρά.

Διαβάστε ακόμη: