Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες για το μέλλον της Attica Bank καθώς είναι θέμα χρόνου η επιστολή ενδιαφέροντος προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από μέρους του σχήματος Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου στην οποία θα γίνεται γνωστή η πρόθεση του σχήματος να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Οι επιχειρηματίες μάλιστα φέρονται να έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος και έχει λάβει το αρχικό πράσινο φως καθώς η Κεντρική Τράπεζα κατάλαβε τα ήξεις αφήξεις της Ellington και αναζήτησαν βιώσιμη και σοβαρή λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της Attica Bank.

Γιατί ως γνωστόν η Ellington «χωρίς φράγκο», με τα ψέματα και στο τζάμπα, με υποσχέσεις και ταχυδακτυλουργίες πήγε να υφαρπάξει την πέμπτη εγχώρια τράπεζα!

Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η συμμετοχή στην αύξηση της Αττικής θα γίνει μέσω της THRIVEST ή της Παγκρήτιας.

Το «ναυάγιο» της Attica Bank

Οι εξελίξεις δρομολογούνται καθώς όλα δείχνουν ότι σε ναυάγιο οδηγείται η ΑΜΚ της Attica Bank καθώς η “καυτή πατάτα” των κόκκινων δανείων προκαλεί ρήγμα στη συνεργασία ΤΜΕΔΕ και Ellington.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο των Μηχανικών κίνησε διαδικασίες που πρακτικά τελειώνουν τη συμφωνηθείσα κοινοπραξία με την Ellington, ανοίγοντας θέμα αναζήτησης νέου στρατηγικού επενδυτή για την Attica Bank.

Η δρομολόγηση των όποιων εξελίξεων θα γίνει μετά την ενημέρωση που πρέπει να έχει για τις εξελίξεις το ΤΧΣ που μετέχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Ενδεχόμενη απόφαση της Ellington να μην μετέχει στην ΑΜΚ τινάζει στον αέρα τη συμφωνία, ξεκινά διαδικασία ανεύρεσης νέου στρατηγικού επενδυτή και “παγώνει” μέχρι νεοτέρας τις όποιες εξελίξεις.

Στις 30 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου ως 473,3 εκατ. ευρώ και η παροχή εξουσιοδότησης στο Δ.Σ για έκδοση/διάθεση warrants. Οι αποφάσεις της συνέλευσης οριοθετούν έναν οδικό χάρτη, που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα διαδικασία ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Διαβάστε ακόμη: