Σήμερα κλείνει τα 49 της χρόνια. Το 1988 η Kate Moss ανακαλύφθηκε τελείως τυχαία από τη Sarah Doukas, ιδρύτρια του πρακτορείου Storm στο αεροδρόμιο JFK. Τότε ήταν μόλις στα 14 της χρόνια. Μπροστά της ανοιγόταν μια πολύ σημαντική καριέρα που θα την έκανε μια από τις πρωθιέρειες της εποχής των supermodels και ταυτόχρονα αυτή που την υπερέβη. Η μετ’ έπειτα πορεία της είναι η πορεία μιας δυναμικής γυναίκας και μιας σπουδαίας επαγγελματία. Αυτή στην οποία θα ήθελε να μοιάζει κάθε νεαρή γυναίκα που έμπαινε στον πολύ σκληρό χώρο της μόδας.

Επειδή όμως για την επιτυχία δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, η Kate Moss έφτασε στην κορυφή του χώρο της μόδας ακολουθώντας όσα επίτασσε ο καιρός της. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 τα κυρίαρχα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς άρχισαν να κλυδωνίζονται. Η μόδα θα ακολουθούσε και εκείνη μια πορεία παρόμοια που βλέπαμε τόσο στη μουσική όσο και στον κινηματογράφο.

Λίγα ονόματα από super models φέρνουν τόσες πολλές αναμνήσεις όσο εκείνο της Kate Moss. Μονάχα ίσως η συνοδοιπόρος της στις πασαρέλες των 90s, Naomi Campbell, και η τέλεια γερμανική ομορφιά της Claudia Schiffer έχουν το δικαίωμα να σταθούν δίπλα στην εμβληματική Βρετανίδα. Γιατί μπορεί να μην ήταν ποτέ η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο της μόδας, ήταν όμως αναμφίβολα εκείνη που κουβαλούσε την πιο επικίνδυνη γοητεία.

Μοναδική στο είδος της

Η Kate Moss δεν μπήκε ποτέ σε καλούπια, ούτε στις αρχές της καριέρας της αλλά ούτε και σήμερα που κλείνει 49 χρόνια ζωής. Η Βρετανίδα κατηγορήθηκε ότι πρόβαλε το cocaine chick look, λοιδορήθηκε κατά καιρούς για τις έξαλλες (και πολύ μεθυσμένες) εμφανίσεις της, κυνηγήθηκε από τους παπαράτσι δίχως αύριο εξαιτίας της θυελλώδης της σχέσης με τον Johnny Depp.

Ό,τι όμως κι αν έκανε η Kate Moss, κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει δύο πράγματα: οι γυναίκες την αντέγραφαν και όλοι οι άντρες του πλανήτη την ονειρεύονταν στο κρεβάτι τους.

Διαχρονική αξία

Ολες οι  φωτογραφίες  δείχνουν την πορεία της μέσα από τα χρόνια. Πολλές από αυτές φανερώνουν γιατί η Moss έβγαζε και συνεχίζει να βγάζει έναν ζωώδη, σχεδόν ενστικτώδη μαγνητισμό.

Διαβάστε ακόμη: