Τα αποτελέσματα της τελικής ψηφοφορίας για τον τίτλο του “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” 2023, ανέδειξαν νικητή το Jeep Avenger. To αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep συγκέντρωσε συνολικά 328 βαθμούς κατακτώντας άνετα την πρώτη θέση, καθώς το VW ID. Buzz που ακολουθεί στη 2η θέση, συγκέντρωσε 241 βαθμούς.

To ηλεκτρικό Jeep Avenger είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023

Στην 3η θέση βρίσκεται το Nissan Ariya με 211 βαθμούς και στην 4η το KIA Niro με 200 βαθμούς. Οι τρεις τελευταίες θέσεις που συμπληρώνουν και την τελική 8άδα, πήγαν κατά σειρά στα Renault Austral (163 βαθμοί), Peugeot 408 (149 βαθμοί) και Toyota bZ4X (133 βαθμοί). Γίνεται έτσι σαφές πως πλέον κάτι αρχίζει να αλλάζει για τα καλά στην αγορά, καθώς στις τρεις πρώτες θέσεις βρέθηκαν και πάλι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά το 2022.

To ηλεκτρικό Jeep Avenger είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023

Αξίζει να σημειωθεί πως όχι μόνο είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της Jeep κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο στις 6 δεκαετίες του θεσμού, αλλά και η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της φτάνει στην τελική φάση. Επίσης, αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 10 χρόνια, που η εκδήλωση για την ανάδειξη του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς” πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικό χώρο από εκείνον του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης και συγκεκριμένα στην έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών.

Διαβάστε ακόμη: