Σε αλλαγή σελίδας οδηγείται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Radar η υπόθεση της Starbucks στην Ελλάδα, καθώς η σύμβαση της μητρικής εταιρίας (Starbucks Coffee International) με την Marinopoulos coffee company για την εκμετάλλευση του σήματος έχει λήξει από τις 30 Νοεμβρίου 2022 και την ώρα τούτη υφίσταται μια άτυπη παράταση μεταξύ των δύο πλευρών, μάξιμουμ έξι μηνών, έως δηλαδή και μετά το Πάσχα, κατά την οποία οι Μαρινόπουλοι διεξάγουν διπλές διαπραγματεύσεις, τόσο με τις εγχώριες τράπεζες για τα ανοιχτά μείζονος σημασίας δανειακά ζητήματα, όσο και με την πολυεθνική, που παραμένει σταθερά κατηγορηματική ότι η ιστορία με τους Μαρινόπουλους έλαβε τέλος!

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ της μητρικής Starbucks και γόνου πανίσχυρης επιχειρηματικής οικογένειας που κυριάρχησε στην Ελλάδα (μαζί με την οικογένεια Βαρδινογιάννη) καθόλη την δεκαετία του 1990 και την 20ετία που επακολούθησε, υφίσταται μια κατ’ αρχήν συμφωνία που είναι θέμα χρόνου να σφραγιστεί στην πράξη!

Ο εν λόγω γόνος της μεγάλης οικογένειας, έξυπνος, δραστήριος, χαμηλών τόνων και καλής προαίρεσης άνθρωπος, ο οποίος συνδέεται με τεράστια εφοπλιστική οικογένεια, φέρεται να έχει αποφασίσει να μπει και σε αυτό το κομμάτι της επιχειρηματικής ζωής, αναβιώνοντας τα Starbucks στην Ελλάδα και την Κύπρο (και πιθανότατα στα Βαλκάνια) που ξεκίνησαν εντυπωσιακά με την άφιξη τους το 2002 και συρρικνώθηκαν παράλληλα με την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των Μαρινόπουλοι!

Η Marinipoulos Coffee company εξαιρέθηκε της συμφωνίας μεταβίβασης στον Σκλαβενίτη, απασχολεί περί τους 300 εργαζόμενους σε δίκτυο 27 Starbucks στην Ελλάδα και 17 στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι η αρχική συμφωνία των Μαρινόπουλων με την μητρική Starbucks περιελάμβανε ακόμη τα Βαλκάνια, την Αυστρία και την Ελβετία!

Ωστόσο μετά τα σοβαρά προβλήματα που ανέκυψαν για τους Μαρινόπουλους όσον αφορά τη δραστηριότητα σε Σούπερ Μάρκετ και φαρμακεία, Αυστρία και Ελβετία χάθηκαν, καθώς η εκμετάλλευση του σήματος παραχωρήθηκε αλλού!

Την ώρα τούτη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξελίξεις είναι ειλημμένες και η εκμετάλλευση του σήματος της Starbucks (η συμβατική σχέση με τους Μαρινόπουλους έχει λήξει από τις 30 Νοεμβρίου) θα περάσει στον δραστήριο γόνο της πανίσχυρης οικογένειας, που το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται και στην ναυτιλία!

Είναι αυτονόητο, ότι συζητήσεις υφίστανται και με την οικογένεια Μαρινόπουλου προκειμένου να διατηρηθεί το δίκτυο των υφιστάμενων καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και το ζήτημα των εργαζομένων!

Διαβάστε ακόμη: