Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι μεγάλα νοσοκομεία μετά από email που εστάλη και προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας.

Ο ασυνείδητος φαρσέρ δεν δίστασε να αναστατώσει έξι από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς και πολλά παιδιά. Σύμφωνα με το Star, ο αποστολέας φέρεται να είναι ισλαμιστής, ο οποίος δήλωνε έτοιμος «να χύσει το αίμα του για το Ισλάμ». «Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη μας Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε» έγραφε στο απειλητικό email του.

Σημειώνεται πως μετά από αυτό το μήνυμα οι αστυνομικοί έλεγξαν όλους τους χώρους, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι, ενώ γίνεται έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της απειλής και ο ασυνείδητος φαρσέρ που σκόρπισε τον τρόμο.

Email για βόμβα σε «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία: Το χρονικό

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε έξι μετά από τα απειλητικά email για τοποθέτηση βόμβας σε κάποιον από τους χώρους τους, τα οποία αποδείχθηκαν, τελικά, φάρσα επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ που χειρίστηκαν τις υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο email που εστάλη στο αεροδρόμιο στα Σπάτα γινόταν αναφορά στο Ισλάμ και υπήρχε η απειλή «θα ανατινάξουμε όλο το αεροδρόμιο»,

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο ηλεκτρονικό μήνυμα δεν περιγραφόταν συγκεκριμένος χώρος του αεροδρομίου με τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΤΕΕΜ που έσπευσαν εκεί να μην εντοπίζουν κάτι ύποπτο. Παρόμοιο email εστάλη, δε, στις 9 το πρωί και σε έξι νοσοκομεία με αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν να ερευνήσουν τους χώρους τους και με ειδικούς σκύλους-ανιχνευτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα email εστάλησαν σε Ευαγγελισμό, Τζάνειο, Γ. Γεννηματάς, Παμμακάριστο, Ερρίκος Ντυνάν και Παίδων. Στα νοσοκομεία που έλαβαν το απειλητικό email επικράτησε αναστάτωση με όσους μπορούν να βγαίνοιυν από τα κτήρια.

Η απειλή κρίθηκε από την ΕΛΑΣ ως «κίτρινη», όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, και γι’ αυτό υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με αστυνομικούς, άνδρες των ΤΕΕΜ και ειδικά εκπαιδευμένους στον εντοπισμό εκρηκτικών σκύλους να συμμετέχουν στις έρευνες και στα επτά κτήρια.

Η εκτίμηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που χειρίζονται την υπόθεση είναι ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τον κοινό αποστολέα των email που αναστάτωσαν τόσο το αεροδρόμιο όσο και τα νοσοκομεία όπου ασθενείς χρειάστηκε να βγουν από τα δωμάτιά τους προκειμένου να διεξαχθούν οι έρευνες της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε ακόμη: