Η απεργία σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη βιομηχανική δράση στη χώρα για τον τεχνολογικό κολοσσό των ΗΠΑ.

Η 24ωρη απεργία ξεκίνησε την Τετάρτη ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα.

Οι απεργοί αναμένεται να κάνουν συγκέντρωση έξω από το χώρο της εταιρείας στο Coventry στην κεντρική Αγγλία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στις 6 π.μ. ώρα Λονδίνου, οι εργαζόμενοι απεικονίστηκαν να κατασκηνώνουν δίπλα σε μια φωτιά και να κυματίζουν σημαίες των συνδικάτων έξω από την τοποθεσία του Coventry κοντά στο αεροδρόμιο του Birmingham, γνωστό ως BHX4.

Μια αφίσα πίσω από τους εργάτες είχε ένα σύνθημα που έλεγε «Αγωνιστείτε για 15 λίρες» και ενθάρρυνε τους εργάτες να ενταχθούν στο σωματείο GMB. Ένα άλλο, το οποίο είχε πανό πάνω από έναν φράχτη, έγραφε: «Η λάθος Αμαζόνα καίγεται».

Η ένωση GMB Union, το οποίο εκπροσωπεί τους εμπλεκόμενους εργαζομένους, δήλωσε ότι αναμένει 300 εργαζόμενους από τους συνολικά 1.000 στο εργοστάσιο να προσέλθουν στην αποχώρηση.

Οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν διαδήλωση μεγαλύτερης κλίμακας.

Το προσωπικό της Amazon είναι δυσαρεστημένο με την αύξηση του μισθού κατά 50 πένες (56 σεντς ΗΠΑ) ανά ώρα, που ισοδυναμεί με 5% και πολύ κάτω από τον πληθωρισμό.

Η Amazon εισήγαγε την αύξηση μισθών το περασμένο καλοκαίρι.

Αλλά οι εργαζόμενοι στην αποθήκη λένε ότι δεν ανταποκρίνεται στο αυξανόμενο κόστος ζωής. Θέλουν η εταιρεία να πληρώνει τουλάχιστον 15 £ την ώρα.

Διαβάστε ακόμη: