search

CAR

Επεκτείνει και στη νέα χρονιά την περιορισμένη παραγωγή στη Σανγκάη η Tesla

Η Tesla σχεδιάζει να εφαρμόσει μειωμένο χρονοδιάγραμμα παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη τον Ιανουάριο, επεκτείνοντας τη μειωμένη παραγωγή που ξεκίνησε αυτόν τον μήνα στον επόμενο χρόνο.

220921181836_Tesla-Slashes-Pruduction-Cost-5

Η Tesla σχεδιάζει να εφαρμόσει μειωμένο χρονοδιάγραμμα παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη τον Ιανουάριο, επεκτείνοντας τη μειωμένη παραγωγή που ξεκίνησε αυτόν τον μήνα στον επόμενο χρόνο.

Η Tesla θα λειτουργεί για 17 ημέρες τον Ιανουάριο μεταξύ 3 Ιανουαρίου και 19 Ιανουαρίου και θα σταματήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 31 Ιανουαρίου για ένα εκτεταμένο διάλειμμα για την Κινεζική Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Δεν διευκρίνισε τον λόγο για την επιβράδυνση της παραγωγής

Η Tesla δεν διευκρίνισε τον λόγο για την επιβράδυνση της παραγωγής στο σχέδιο παραγωγής της. Δεν ήταν επίσης σαφές εάν οι εργασίες θα συνεχίζονταν εκτός των γραμμών συναρμολόγησης για το Model 3 και το Model Y στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου χρόνου διακοπής λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι δεν αυτή δε θεωρείται ως καθιερωμένη πρακτική για την Tesla. Το να κλείνει δηλαδή τις δραστηριότητές της για μεγάλο χρονικό διάστημα με αφορμή για την κινεζική Πρωτοχρονιά.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν κατά 5,8% στα 116 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η μετοχή έχει υποχωρήσει 56% από τις αρχές Οκτωβρίου με τους επενδυτές να ανησυχούν για τη ζήτηση, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, την υπέρμετρη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου Έλον Μασκ στο Twitter και τις πρόσφατες πωλήσεις μετοχών της Tesla.

Η Tesla ανέστειλε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη το Σάββατο, προωθώντας ένα καθιερωμένο σχέδιο για παύση των περισσότερων εργασιών στο εργοστάσιο την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Οι τελευταίες περικοπές παραγωγής της Tesla στη Σαγκάη έρχονται εν μέσω ενός αυξανόμενου κύματος λοιμώξεων μετά την αποχώρηση της Κίνας από την πολιτική της για μηδενικό COVID νωρίτερα αυτό το μήνα. Αυτή η κίνηση χαιρετίστηκε από τις επιχειρήσεις, αν και έχει διαταράξει τις παραγωγικές εργασίες εκτός της Tesla.

Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Tesla αντιμετώπισε επίσης πτώση της ζήτησης στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla πρόσφερε ένα επιπλέον κίνητρο στους αγοραστές που θα αποκτήσουν οχήματα τον Δεκέμβριο. Η εταιρεία μείωσε τις τιμές για τα αυτοκίνητα Model 3 και Model Y έως και 9% στην Κίνα, επιπλέον της επιδότησης για το κόστος ασφάλισης.

Διαβάστε ακόμη: