search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κόβει κατά 20% την παραγωγή του Model Y στη Σανγκάη η Tesla

Μείωση άνω του 20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σχεδιάζει η Tesla για την παραγωγή του Model Y τον μήνα Δεκέμβριο.

Tesla: Ετοιμάζει κολοσσιαία επένδυση στο Ωστιν

Μείωση άνω του 20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σχεδιάζει η Tesla για την παραγωγή του Model Y τον μήνα Δεκέμβριο.

Η απόφαση αφορά στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τη γνώση ανθρώπων που έχουν εικόνα του σχεδίου παραγωγής του γίγαντα ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Τα επίπεδα αποθεμάτων στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη αυξήθηκαν απότομα μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων παραγωγής το καλοκαίρι, με τα αποθέματα EV να αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό του τον Οκτώβριο.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε τις τιμές για τα αυτοκίνητα Model 3 και Model Y έως και 9% στην Κίνα και πρόσφερε ασφαλιστικά κίνητρα, τα οποία βοήθησαν στην αύξηση των πωλήσεων των κινεζικών αυτοκινήτων της τον Νοέμβριο κατά 40% από τον Οκτώβριο και 89,7% περισσότερο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Η Tesla παρέδωσε 100.291 κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα τον Νοέμβριο, τις υψηλότερες μηνιαίες πωλήσεις από τότε που άνοιξε το εργοστάσιό της στη Σαγκάη στα τέλη του 2020, ανέφερε το κινέζικο πρακτορείο Xinhua επικαλούμενο την Tesla.

Τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων της Tesla στη Σαγκάη προκύπτουν καθώς η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας αντιμετωπίζει επιβράδυνση της ζήτησης και διαταραχές στις τοπικές αλυσίδες εφοδιασμού.

Η αβεβαιότητα για το πότε η Κίνα θα κάνει σημαντική κίνηση για να χαλαρώσει τη στρατηγική της για το «δυναμικό μηδέν-COVID» έχει θολώσει τις προοπτικές για τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, αν και ορισμένες κινεζικές πόλεις έχουν λάβει μέτρα για να χαλαρώσουν ορισμένους περιορισμούς μετά από διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Tesla είχε σχεδιάσει να αυξήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων Model Y και Model 3 σημαντικά υψηλότερα το τέταρτο τρίμηνο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή μιας ανανεωμένης έκδοσης του Model 3 το τρίτο τρίμηνο του 2023 στη Σαγκάη, καθώς στοχεύει να μειώσει το κόστος παραγωγής και να ενισχύσει την ελκυστικότητα του πενταετούς ηλεκτρικού σεντάν.

Διαβάστε ακόμη: