Στις 5.2οο μονάδες ανεβάζει τον πήχη για τον S&P στο τέλος του έτους η Goldman Sachs, τιμή που αντανακλά μία άνοδο 4% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, αναφέροντας βελτιωμένες προοπτικές κερδών για τις εταιρείες του αμερικανικού δείκτη.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία είχε προβλέψει προηγουμένως ότι ο δείκτης θα κλείσει το έτος στις 5.100 μονάδες, εξαιτίας της μείωσης του πληθωρισμού και των προσδοκιών για χαλάρωση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ το έτος.

Η Goldman την Παρασκευή προέβλεψε αύξηση κερδών 8% για τις εταιρείες του S&P 500 φέτος, τροφοδοτούμενη από τις βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ και τα ισχυρότερα περιθώρια κέρδους των mega-cap.

Τεχνολογική ώθηση

«Αναμένουμε ότι ισχυρή αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ και ένα ελαφρώς ασθενέστερο δολάριο θα στηρίξουν το EPS, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια και οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου θα είναι ελαφρώς αρνητικοί παράγοντες»,  σχολιάζει ο ο David Kostin, επικεφαλής στρατηγικής της Goldman Sachs.

Ο Kostin αναμένει την άνοδο των κερδών των μετοχών mega-cap, ειδικά εκείνων του Magnificent 7, ενισχύοντας τα συνολικά κέρδη του S&P 500 το 2024. Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και της ισχύος των καταναλωτών αναμένεται να προωθήσει την αύξηση των εσόδων παράλληλα με την επέκταση του περιθωρίου, πρόσθεσε ο Kostin.

Αναμένει μάλιστα, ότι οι μετοχές των Magnificent 7 – Apple, Microsoft, Alphabet (Google), Amazon, Nvidia, Meta Platforms (Facebook) και Tesla – θα σημειώσουν την ισχυρότερη αύξηση κερδών μεταξύ των τομέων του S&P 500.

Για τον υπόλοιπο δείκτη, τα λειτουργικά περιθώρια θα πρέπει επίσης να βελτιωθούν, αλλά σε «πολύ μικρότερο» βαθμό, καθώς το κόστος των εισροών, όπως η αύξηση των μισθών, συνεχίζει να μετριάζεται παράλληλα με την ισχυρή αύξηση των πωλήσεων και τον μέτριο περαιτέρω αποπληθωρισμό των τιμών, είπε ο Kostin.

Διαβάστε ακόμη: