Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διερευνά πέντε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα για πιθανές παραβιάσεις των αντιμονοπωλιακών νόμων, όπως δήλωσε ο κορυφαίος εκπρόσωπος του υπουργείου το βράδυ του Σαββάτου (10/10), καθώς εντείνεται η μάχη της κυβέρνησης Τραμπ με τον κύριο Τύπο.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, η έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα δίκτυα ABC, CBS, CNN, Fox News και NBC σηματοδοτεί μια απότομη κλιμάκωση στη χρήση των εξουσιών της κυβέρνησης εναντίον εκείνων που θεωρούνται εχθροί στον Τύπο.
Τον περασμένο μήνα τα πέντε παραπάνω δίκτυα είχαν αναστείλει συλλογικά την κάλυψη του Λευκού Οίκου από το «pool», αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απαγόρευσε την πρόσβαση του CNN, καθώς και των MS NOW και Politico, στους χώρους του Λευκού Οίκου.
Τα δίκτυα επανέλαβαν αργότερα την κάλυψη του προέδρου μέσω του «pool», αφού ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τον Λευκό Οίκο να αποκαταστήσει την πρόσβαση στα τρία στοχοποιημένα μέσα ενημέρωσης.
Διαβάστε ακόμη:
- Γιατί ο Σταύρος Παπασταύρου δεν βρέθηκε στο τραπέζι του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο
- Θέατρο: 25 πρεμιέρες που θα συζητηθούν – Οι παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε
- Τρία ελληνικά μπαρ ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2026
- Βραβεία Νόμπελ: Πόσα χρήματα παίρνουν οι νικητές και ποιος πληρώνει τον λογαριασμό
