Αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάπτυξης των κορυφαίων τουρκικών τραπεζών εμφανίστηκε η Goldman Sachs σε νέο σημείωμα της. Για το λόγο αυτό προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για τα επίπεδα κερδοφορίας τους και κατ’ επέκταση τις επιδόσεις των μετοχών τους τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη αμερικανική τράπεζα βελτίωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Akbank, της Yapi Kredi, ττης Garanti και της Isbank κατά περίπου 18% κατά μέσο όρο για την περίοδο 2024 έως 2026.

Παράλληλα ανέβασε τις τιμές-στόχους για τις μετοχές τους σε χρονικό φάσμα 12μήνου κατά μέσο όρο περίπου στο 12%.

Οι αναθεωρήσεις αυτές βασίστηκαν στις προοπτικές ενίσχυσης των εσόδων τους αλλά της βελτίωσης στο ρυθμό ανάπτυξης των δανειοδοτήσεων.

Ειδικά για την Akbank που είναι από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, η νέα τιμή-στόχος για τη μετοχή αυξήθηκε από τις 43,6 στις 49 τουρκικές λίρες, νούμερο που παραπέμπει σε άνοδο κατά 22% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Πάντως, μετά την ετυμηγορία της Goldman η μετοχή της Akbank ήδη σήμερα καταγράφει ισχυρή άνοδο άνω του 2% στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Για τις έτερες τράπεζες της έκθεσης, την Yapi Kredi, την Garanti και την Isbank οι νέες τιμές-στόχοι τοποθετούνται στις 26, τις 71 και τις 24 τουρκικές λίρες αντιστοίχως, με αποτέλεσμα επίσης οι μετοχές τους να παρουσιάζουν σημαντική άνοδο στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Σημειωτέον ότι η Goldman Sachs κάνει αναφορά και σε δύο κρατικές τράπεζες, την VakifBank και την Halkbank. Για την VakifBank προχώρησε επίσης σε μια μικρή αύξηση της τιμής στόχου της μετοχής της στις 11 λίρες, ωστόσο κράτησε αμετάβλητη την τιμή-στόχο της μετοχής της Halkbank.

Διαβάστε ακόμη: