Δεν χωρεί αμφιβολία ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα γύρω από τη μετοχή του Ελλάκτωρα, η οποία στις τελευταίες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου κινείται έντονα ανοδικά, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Ευλόγως στην χρηματιστηριακή πιάτσα, υπό αυτό το πρίσμα, έχουν κάνει την επανεμφάνιση τους σενάρια γύρω από πιθανή αγοραπωλησία του πακέτου των μετοχών της τάξης του 30% που κατέχουν οι Μπακοκαυμενάκηδες!

Ως γνωστόν, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, για την απόκτηση των μετοχών των Αρκάδων «εφοπλιστών» στον Ελλάκτωρα φέρονται να έχουν επιδείξει ενδιαφέρον:

Πρώτον, εισηγμένος ενεργειακός και πετρελαϊκός όμιλος που ανήκει σε μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια (Μότορ Όιλ;), ο οποίος φέρεται να έχει υποβάλει πρόταση της τάξης του 1,50 ευρώ ανά μετοχή, που δεν έγινε αποδεκτή από τους «εφοπλιστές» του Περσικού κόλπου και της Βενεζουέλας!

Δεύτερον, ξένος θεσμικός επενδυτής, εν προκειμένω ο Τσέχος Σμετς, γνωστός στην εγχώρια τραπεζική και επιχειρηματική σκηνή από τη συμμετοχή του στην Τράπεζα Πειραιώς και τον ΟΠΑΠ, ενώ διεκδίκησε με αξιώσεις τον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ Υποδομών που κατέληξε στο κοινοπρακτικό σχήμα Italgas – Κοπελούζου!

Κατά πληροφορίες η πρόταση του Τσέχου Σμετς κινείται σε ένα εύρος μεταξύ 1,70 και 1,75 ευρώ ανά μετοχή, με τους Μπακοκαυμενάκηδες να μην είναι απολύτως αρνητικοί!

Υπό αυτή την οπτική γωνία, οι πιθανότητες κλείνουν προς την πλευρά του να γίνει το deal, είτε με τον Τσέχο κοντά στα 1,72-1,73 ευρώ ανά μετοχή, είτε με την Μότορ Όιλ του ομίλου Βαρδινογιάννη, για την οποία φημολογείται ότι επανήλθε στο παιχνίδι της διεκδίκησης του 30% του Ελλάκτωρα, καθώς για τον τεράστιο πετρελαϊκό όμιλο προκύπτουν μεγάλες υπεραξίες και προοπτικές μέσα από μια τέτοια συμμετοχή, τόσο λόγω Άνεμου, όσο και του Ηλέκτωρα που ενασχολείται με το κομμάτι των σκουπιδιών!

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι ότι τόσο η Μότορ Όιλ, όσο και ο Σμετς τυγχάνουν της αποδοχής και της σύμφωνης γνώμης του Ολλανδού του Ελλάκτωρα, που σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκασθεί σε δεύτερο χρόνο να πάρει την υπόθεση πάνω του και να προβεί σε αύξηση κεφαλαίου – μαμούθ, άνω του 1 δις. ευρώ, δια της οποίας θα πετάξει έξω τους Μπακοκαυνάκηδες, που μετά βεβαιότητας δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ρευστότητα της τάξης των 350 εκατ. ευρώ σε μετρητά για να ασκήσουν τα δικαιώματα τους…

Ελλάκτωρ: Προχωράει ακάθεκτος ο Ολλανδός!

Ο Χ. Χόλτερμαν παίρνει την υπόθεση «Ελλάκτωρ» «προσωπικά» και στέλνει τελεσίγραφο για AMK 1 δις. και πάνω…

Όλη αυτή η κατασκευασμένη και κατευθυνόμενη ιστορία από τους γνωστούς – θεσμικούς και εξωθεσμικούς- κύκλους που εξυπηρετούν (εκούσια ή ακούσια) τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των διαβόητων «εφοπλιστών» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαυμενάκηδων, που έκαναν «καριέρα» στα διεθνή ύδατα του Περσικού αλλά και στα βαθιά νερά, ανοιχτά των ακτών της Βενεζουέλας, έχει προκαλέσει τον εύλογο εκνευρισμό του Ολλανδού αφεντικού του Ελλάκτωρα, Χένρι Χόλτερμαν!

Ο διεθνής μεγιστάνας των κατασκευών Χόλτερμαν, παρατηρεί να εκτυλίσσεται στην ελληνική κεφαλαιαγορά μια …μυθοπλασία, ένα σενάριο πρωτοφανές, πέρα από τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, από αυτά που δεν προβάλλονται ούτε σε σίριαλ της τηλεόρασης!

Μια επένδυση τεράστια και μάλιστα σε έναν κατασκευαστικό – και όχι μόνο- όμιλο ο οποίος τελούσε υπό κατάρρευση λόγω της εγκληματικής κακοδιαχείρισης από την πρώην Διοίκηση του (η οποία έχει συνταχθεί με τους σφετεριστές της εταιρικής ισχύος ), τίθεται σε κίνδυνο αποκλειστικά και μόνο επειδή ένα «σύστημα» που αποτελείται από πολλές και διάφορες πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές παραφυάδες έχει συνασπιστεί εναντίον του Ολλανδού και των κάθε λογής συμμάχων του, σε ένα σκληρό παιχνίδι εξουσίας!

Και τα χτυπήματα – ως επί το πλείστον κάτω από τη μέση- που απορρέουν από πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία υπουργούς της κυβέρνησης, δήθεν ανεξάρτητους δικηγόρους αλλά και θεσμικά όργανα, το μόνο που τελικά καταφέρνουν είναι να δημιουργούν συσπειρώσεις και απρόβλεπτες επιθετικές αντιδράσεις…

Υπό το πρίσμα αυτό, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ο Ολλανδός μεγαλοεπιχειρηματίας και επενδυτής Χένρι Χόλτερμαν έστειλε τελεσίγραφο, με κάθε επισημότητα, προς υπουργούς, συγγενείς και …φίλους, πως θέτει περιθώριο 45 ημερών μέχρι τον Ιούνιο, για να έχουν οι Μπακοκαυμενάκηδες πουλήσει και …ξεκουμπιστεί από τον Ελλάκτωρα, ειδάλλως αν το τελεσίγραφο δεν τηρηθεί, τότε παίρνει την υπόθεση επάνω του!

Όπως επισημαίνουν διεθνείς fund managers που αποτελούν σταθερούς και μόνιμους συνομιλητές του Χένρι Χόλτερμαν, ο Ολλανδός επιχειρηματίας δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου μαμούθ, άνω του 1 δις. ευρώ, όσο χρειαστεί, ακόμη και 1,5 ή και 2 δις. ευρώ, προκειμένου να πετάξει εκτός του κατασκευαστικού ομίλου τους «πετρελαιάδες» των Εμιράτων και της Λατινικής Αμερικής, οι οποίοι εσχάτως προσπαθούν να εμφανιστούν ως «θεσμικοί» αγοράζοντας τηλεοπτικά κανάλια και εξαγοράζοντας κάθε λογής μιντιακό σκουπίδι…

Την Τρίτη, άρον- άρον και «διά ζώσης» το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς για τις 2 ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς!

Το «πραξικόπημα» Λαζαράκου, οι δύο υπουργοί, οι δικηγόροι και οι «θεσμικοί» πετρελαιάδες!

Μέσα από μια κίνηση «πραξικοπηματική», παρακάμπτοντας κάθε προβλεπόμενη διαδικασία, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, επιδίωξε αιφνιδιαστικά, όπως αποκάλυψε το Radar.gr, να φέρει προς εξέταση στο ΔΣ το ζήτημα της «Ελλάκτωρ», εντάσσοντας το εκ των υστέρων την Δευτέρα το απόγευμα στα θέματα ημερήσιας διάταξης που θα συζητούνταν στην «δια ζώσης» προγραμματισμένη συνεδρίαση της Τρίτης!

Βεβαίως, η αδιαμφισβήτητη ύπαρξη υγιών δυνάμεων στα όργανα, απέτρεψε την παράτυπη συζήτηση του ζητήματος «Ελλάκτωρ», γυρίζοντας το πίσω στην Εκτελεστική Επιτροπή της Επ. Κεφαλαιαγοράς η οποία οφείλει να εισηγηθεί, να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες και μετά να έρθει το θέμα στο ΔΣ!

Προφανώς η κυρία Λαζαράκου, της οποίας η υπόθεση ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει γίνει εμμονή, αναζητούσε «κάλυψη» από το ΔΣ, καθώς η ενασχόληση με όλα τα άλλα μείζονος σημασίας για την αγορά ζητήματα είναι πλημμελής, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος και η εξιχνίαση της υπόθεσης εσωτερικής πληροφόρησης, κερδοσκοπίας, χρηματιστηριακής απάτης εκατοντάδων εκατομμυρίων στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών Πειραιώς και Alpha!

Αντί να βουτήξει τα λαμόγια – μέσα και έξω από τις τράπεζες- που έκαναν παιχνίδι εις βάρος της αγοράς, και αποδεδειγμένα κερδοσκόπησαν αφού διέπραξαν πλήθος κακουργημάτων, τα ξέπλυνε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ της Ανεξάρτητης Αρχής και έχει ενεργοποιήσει όλο τον ελεγκτικό μηχανισμό της ΕΚ, να ερευνά σε Ελλάδα και εξωτερικό την υπόθεση του δήθεν συντονισμού Ολλανδών – Λιανού για τον έλεγχο του Ελλάκτωρα!

Ενενήντα σελίδες (!!!) αριθμεί το πόρισμα για την υπόθεση Ελλάκτωρ, μετά και τα νέα στοιχεία που υποτίθεται προέκυψαν.

Δηλαδή κάποιες συμβάσεις δανείων των Ολλανδών με funds, στα πλαίσια της συνήθους διαδικασίας των αγορών, με γνωστοποιήσεις σε τράπεζες, φορολογικές αρχές και κάθε ενδιαφερόμενο!

Και όπως προκύπτει στην πράξη, τα συγκεκριμένα 2 γνωστά πολιτικά πρόσωπα με τους υπουργικούς θώκους, που έχουν ως όργανα τους «έγκριτους» νομικούς, ενεργοποιήθηκαν ουσιαστικά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην προσπάθεια συγκέντρωσης «στοιχείων» και κατασκευής κατηγοριών, προς όφελος φυσικά εξωθεσμικών επιχειρηματικών συμφερόντων, με άγνωστης και ύποπτης προέλευσης χρήμα, που φιλοδοξούν να γίνουν …διαπλεκόμενοι!

Επί του προκειμένου τώρα, η Εκτελεστική Επιτροπή (Πρόεδρος και 2 αντιπρόεδροι) είναι εκείνη που θα συνέλθει και θα αποφασίσει την παροχή δικαιώματος ακρόασης, για δεύτερη φορά στους εκπροσώπους της Reggenborgh και του επιχειρηματία Ηλία Λιανού, που θα κληθούν και πάλι να δώσουν νέες εξηγήσεις για δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει οι Ολλανδοί με funds, ορισμένες από τις εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες που έχουν υπογράψει με τα κορυφαία σπίτια του εξωτερικού!

Η σύμπτωση της υπόθεσης βεβαίως είναι ότι λαμβάνει χώρα την ίδια χρονική στιγμή που οι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαυμενάκηδες προσπαθούν να αποσπάσουν όσο το δυνατόν υψηλότερη τιμή πώλησης για τις μετοχές του Ελλάκτωρα που κατέχουν, ενώ ταυτόχρονα διαπραγματεύονται να γίνουν «θεσμικοί πετρελαιάδες» αγοράζοντας από τον Ιβάν Σαββίδη τον τηλεοπτικό Open!

Αλήθεια, αντί να αγοράζουν κανάλια, γιατί δεν πάνε να πληρώσουν τα 40 εκατ. της Volton που χρωστάνε;