Σε μια μεγάλη εξωθεσμική απειλή για τη χώρα και το πολίτευμα, εξελίσσεται η προκλητική εισβολή των «εφοπλιστών» (στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαυμενάκηδων στο σύστημα, όπου μέσα από ιδιότυπες σχέσεις με υπουργούς, δικηγόρους Ανεξάρτητων -υποτίθεται – Αρχών, που τυγχάνει να σχετίζονται συγγενικά με προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα, εκδοτικά συγκροτήματα και επιρροή σε θεσμικά όργανα, επιδιώκουν να αποσπάσουν όσο το δυνατόν υψηλότερα κέρδη για ίδιον όφελος!

Μέσα από ένα «παλαιάς κοπής» νταραβέρι, οι πετρελαιάδες του Περσικού και της Βενεζουέλας, με χρήμα άγνωστης προέλευσης και μόνης εμφανούς δράσης στη χώρα μέσα από την μικρομεσαία ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης (που έχασε μέχρι και από τον Ιωνικό στην έδρα της και γελάνε και οι πέτρες) αλλά και τον πάροχο ενέργειας Volton που χρωστάει 40 εκατ. ευρώ τα οποία έχει παρακρατήσει και ήδη έχουν στραφεί εναντίον της ο Δήμος της Αθήνας και ο Δήμος Καλλιθέας, πάνε να «παραστήσουν» την νέα Διαπλοκή και να καταστούν από περιθωριακοί σε θεσμικούς!!!

Υπό την καθοδήγηση της παλαιάς διοίκησης του Ελλάκτωρα, τον διαβόητο Σάκη που όπως προβλέπεται θα ταλαιπωρηθεί μετακινούμενος από ανακριτή σε ανακριτή και από εδώλιο σε εδώλιο, για κάμποσα βαριά κακουργήματα, αλλά και τον «εκλεκτό» του Αραβικού κόσμου Εξάρχου, τον αποκαλούμενο και …Λώρενς της Αραβίας, (αλήθεια γιατί στα Εμιράτα ρωτάνε συνέχεια για αυτόν;), οι Μπακοκαυμενάκηδες εμφανίζονται λίγο – πολύ ως …Εμίρηδες, που διαθέτουν στρατιές επικοινωνιολόγων, πληρωμένων δημοσιογράφων και γνωστών κατ’ επάγγελμα «γραφείων τύπου» που μια ζωή «τα άρπαζαν» μέσα από τις …επιστροφές!

Τώρα βέβαια, λένε οι κακές γλώσσες, ασχολούνται με «μαύρες σακούλες» σκουπιδιών! Ειλικρινά δεν ξέρω τι εννοούν οι «κακές γλώσσες», αλλά σας υπόσχομαι ότι θα το ανακαλύψω!

Οι Μπακοκαυμενάκηδες, τα διεθνή ύδατα στον Περσικό, το «άσπρισμα» και το …κόλπο να πουλήσουν στους Ολλανδούς σε διπλή τιμή!

Όλος αυτός ο ετερόκλητος αχταρμάς διαφορετικών συμφερόντων, συγκροτεί το «think tank» των «πετρελαιάδων» οι οποίοι θέλουν να γίνουν «θεσμικοί» και συνεπικουρείται από 2 κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, άχρηστους και ανίκανους κατά κοινή αποδοχή που παραδόξως ο Μητσοτάκης τους κρατάει στην κυβέρνηση ενώ θα έπρεπε προ πολλού να τους είχε στείλει από εκεί που ήρθαν!

Γιατί δυστυχώς η παράταξη δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή από τον Μεσαίο χώρο όσο αφήνει να κυριαρχούν στους κόλπους της Ακροδεξιά (εισαγόμενα μάλιστα) κατάλοιπα και παλαικομματικά τριμμένα «επαρχιακά» κοστούμια!

Όλοι αυτοί μαζί, συντεταγμένα και από κοινού, συνιστούν την στρατευμένη ομάδα της Νέας Διαπλοκής, όπου οι Μπακοκαυμενάκηδες μέσα από ένα σύνδρομο «Νεοπλουτισμού», θυμίζοντας τους Αθανασούληδες επί εποχής Alter, διαπραγματεύονται κανάλια και κάτι σάιτ της συμφοράς (του φουκαρά του Φέστερ), εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία που επιδεικνύει η κυβέρνηση, για ίδιον όφελος, αποσκοπώντας να αποσπάσουν τεράστια κέρδη μέσα από έργα και μελλοντικές συμφωνίες ή προμήθειες, πουλώντας κατ’ αρχήν όσο το δυνατόν ακριβότερα τις μετοχές του Ελλάκτωρα που κατέχουν!

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια ακόμη απειλή στο σύστημα και τους δημοκρατικούς θεσμούς, από ένα αλαζονικό και αυταρχικό επιχειρηματικό σχήμα που νομίζει ότι απευθύνεται σε Βεδουίνους στην έρημο!

Να ξέρουν όμως ότι οι διαχρονικά υγιείς – και επιχειρηματικές – δυνάμεις του τόπου βρίσκονται σε επαγρύπνηση…