Στην τελική ευθεία εισέρχεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το καυτό ζήτημα Ελλάκτωρα – Μπακοκαυμενάκηδες, ιδίως μετά την πρόταση του Τσέχου Σμετς (πρώην Τρ. Πειραιώς και ΟΠΑΠ) που «μπήκε σφήνα» μόλις «πάγωσαν» οι διαπραγματεύσεις των «εφοπλιστών» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) με εγχώριο θεσμικό επιχειρηματικό παίκτη, αλλά και μετά τις σοβαρές δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει απέναντι στην Δικαιοσύνη ο Σάκης Καλλιτσάντσης.

Προχωρημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ Μπακοκαυμενάκηδων και του περίφημου Τσέχου Σμετς (Τρ. Πειραιώς, ΟΠΑΠ) για το 30% της Ελλάκτωρ!

Ο οποίος, πέραν της άσκησης διώξεων για κακοδιαχείριση στον Ελλάκτωρα, μετά την παράδοση από την νυν Διοίκηση του Ομίλου στον εισαγγελέα φακέλου με τα έργα και τις ημέρες του, θα τεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για πιθανό ξέπλυμα χρήματος στα εξοπλιστικά, μέσω αγοραπωλησίας ακινήτου, καθώς και για υπόθεση χειραγώγησης της μετοχής και εσωτερικής πληροφόρησης στην αύξηση κεφαλαίου του Ελλάκτωρα, επί διοίκησης του, την οποία κάποια στιγμή, όσο και να την …θάβει ή κρύβει η Επ. Κεφαλαιαγοράς, κάποια στιγμή θα εκδικαστεί!

Τα δύο αυτά δεδομένα οδηγούν σε ανατροπή του επιχειρηματικού παιχνιδιού, καθώς:

Πρώτον ο Σμετς θεωρείται και είναι αξιόπιστος στα μάτια των Μπακοκαυμενάκηδων οι οποίοι δηλώνουν βέβαιοι ότι δεν είναι «Δούρειος Ίππος» των Ολλανδών!

Δεύτερον, οι δυσκολίες στις οποίες υπεισέρχεται ο Σάκης (και ο Εξάρχου δευτερευόντως), ανατρέπουν την ισορροπία και την ισχύ της ομάδας των Αρκάδων εφοπλιστών που έκαναν καριέρα στα διεθνή ύδατα του Περσικού και το τράνζιτ πετρέλαιο στο Ντουμπάι και τη Βενεζουέλα!

Επιπροσθέτως υφίσταται και ένα τρίτο ζήτημα: Δεν έχουν τα λεφτά για να μπουν στην αύξηση κεφαλαίου του Ελλάκτωρα της τάξης των 300-500 εκατ. ευρώ που θα προκηρύξουν οι Ολλανδοί!

Δηλαδή τα 100-17Ο εκατ. που θα χρειαστούν για να διατηρήσουν τη μετοχική θέση τους!

Επιπλέον, οι Αρκάδες «εφοπλιστές» έχουν άμεση ανάγκη κάλυψης της μαύρης τρύπας της Volton που ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ.  Και επί τη ευκαιρία να σημειώσω ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έχει ήδη κάνει μηνύσεις στην εν λόγω εταιρεία για τις παράνομες αυξήσεις. Αν λοιπόν, λεω αν, οι Μπακοκαυμενακηδες έχουν λεφτά ας φροντίσουν πρώτα να καλύψουν το άνοιγμα της Volton που δημιουργεί εντυπώσεις και προκαλεί παρενέργειες.

Υπό αυτό το πρίσμα οι πληροφορίες φέρουν Μπακοκαυμενάκηδες και Τσέχο να έχουν έρθει πολύ κοντά, ιδίως από τη στιγμή που η μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια έκανε πίσω (κακώς κατά την άποψη μου) σταματώντας στην πρόταση των 1,50 ευρώ ανά μετοχή!

Ο Σμετς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έφτασε μέχρι το 1,75 ευρώ ανά μετοχή, με τους Μπακοκαυμενάκηδες να μην έχουν πει ακόμη το πολυπόθητο «Ναι»!!!

Μολονότι αρχικά ζητούσαν τίμημα γύρω στο 1,80 ευρώ, το οποίο η πρόταση του Τσέχου αγγίζει!!!

Από την άλλη πλευρά οι Ολλανδοί φέρονται να ανησυχούν με την πρόταση του Τσέχου, για την οποία δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς και θεωρούν ότι έγινε «πίσω από την πλάτη τους»!

Ασφαλώς θα προτιμούσαν τη «μεγάλη οικογένεια», καθώς η συμμετοχή της άνοιγε το παιχνίδι σε Ενέργεια και Σκουπίδια και οδηγούσε στην αποπληρωμή του ομολόγου των 650 εκατ. ευρώ!

Ωστόσο και ο Τσέχος, αν τελικά κλείσει η δουλειά και δεν κάνουν πίσω οι ποδοσφαιράνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης, (που ομολογουμένως έκαναν «καλή δουλειά με τον Τύπο» συμπεριφερόμενοι σαν …Εμίρηδες ή …σκουπιδιάρηδες – αντιλαμβάνεστε το γιατί) δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στη νόμιμη διοίκηση του Ελλάκτωρα, έχοντας δώσει τις εξετάσεις του ως «παθητικός» επενδυτής τόσο στην Τράπεζα Πειραιώς όσο και στον ΟΠΑΠ…

Δεν έχουν τα λεφτά (100-170 εκατ.) για να μπουν στην ΑΜΚ της Ελλάκτωρ οι Μπακοκαυμενάκηδες!