Μαθαίνω ότι προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο των «εφοπλιστών» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαυμενάκηδων ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 300-500 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει ο Ολλανδός του Ελλάκτωρ, μετά και από την αποτυχημένη κατάληξη πάσης φύσης διαπραγμάτευσης σχετικά με την πώληση των μετοχών που κατέχουν στον κατασκευαστικό – και όχι μόνο- όμιλο!

Για όσους γνωρίζουν καλά, από μέσα, πρόσωπα και πράγματα, οι Μπακοκαυμενάκηδες ούτε ήθελαν, ούτε θέλουν να διοικήσουν τον Ελλάκτωρ.

Επιδίωξη τους είναι να κονομήσουν, αφού πρώτα την έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω εισάγοντας στη χώρα πολύτιμο συνάλλαγμα… προερχόμενο από τις δουλειές τους μεταξύ άλλων στα διεθνή ύδατα του Περσικού κόλπου και την Βενεζουέλα του Μαδούρο!

Ως πρώτη επιλογή είχαν και έχουν να πουλήσουν.

Με το καλύτερο και υψηλότερο φυσικά τίμημα!

Μέχρι στιγμής σε κάθε πρόταση που έχει προκύψει έχουν πει «Όχι»!

Και πρόταση δεν δέχτηκαν μόνο μία, από τους Ολλανδούς δηλαδή!

Οι πληροφορίες μιλάνε για τουλάχιστον άλλες δύο: η πρώτη από εγχώριο παίκτη και η δεύτερη – πολύ πρόσφατα- από ξένο επενδυτή, που είχε τοποθετηθεί στρατηγικά στην Ελλάδα (σε «βαρύ χαρτί»)παλαιότερα και στη συνέχεια!

Μπακοκαυμενάκηδες: Τα κροκοδείλια δάκρυα

Βλέπετε, η διεθνής συγκυρία εκτινάσσει την Ενέργεια και ο Ελλάκτωρ κατέχει τον «Άνεμο» που αποτελεί και το «Χρυσόμαλλον δέρας» στον χώρο, την ώρα τούτη, που οι πάντες θα ήθελαν να αποκτήσουν!

Οπότε σε συνδυασμό με το χρηματιστηριακό πάρτι που γίνεται στην Τέρνα Ενεργειακή και το σοβαρό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, οι αποτιμήσεις στις εταιρείες του χώρου της Ενέργειας ανεβαίνουν καθώς και οι απαιτήσεις των Μπακοκαυμενάκηδων να πουλήσουν τις μετοχές τους!

Ωστόσο, το μείζον ζήτημα για τους «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) του Μαινάλου και του γηπέδου Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, είναι ότι φέρονται να μην διαθέτουν τα 100- 170 εκατ. ευρώ ή και παραπάνω που θα απαιτηθούν για να καλύψουν τη συμμετοχή τους στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου!

Αλλά και ακόμη και αν τα είχαν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν να τα φέρουν μέσα στη χώρα, λέει πηγή που ξέρει σε βάθος τα θέματα!

Οπότε η υπόθεση εισέρχεται σε φαύλο κύκλο!

Από τη μία κάνουν τους δύσκολους και δεν πουλάνε, ζητώντας ένα τίμημα γύρω στα 2 ευρώ ανά μετοχή, αποσκοπώντας σε ένα κέρδος γύρω στο 25%!!!

Από την άλλη δεν έχουν τα λεφτά να μπουν στην αύξηση ενώ παράλληλα πιέζονται ταμειακά από την δραστηριοποίηση τους στην παροχή ενέργειας όπου η ζημία είναι μεγάλη, όπως και τα ανοίγματα!

Ωστόσο, στις αγορές, όπως και στη ζωή άλλωστε, δεν υπάρχουν αδιέξοδα… Ο χρόνος θα δείξει. Κυριακή κοντή γιορτή…

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανεβάζει τις αποτιμήσεις στην Ενέργεια…