Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρεται η υπόθεση με την δικηγορική εταιρεία που κατείχε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Άκτωρα κ. Αλέξανδρος Εξάρχου και παρείχε τις υπηρεσίες της στον κατασκευαστικό όμιλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας μετά από σχετικές καταγγελίες της διοίκησης της Ελλάκτωρ, άσκησε σε βάρος του πρώην στελέχους της εταιρείας αλλά και του τέως διευθύνοντος συμβούλου της εισηγμένης κ. Σάκη Καλλιτσάντση ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος της εταιρείας. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο κ. Εξάρχου κατηγορείται για ανάληψη δικαστικών υποθέσεων και διαιτησιών της Ελλάκτωρ έναντι υπέρογκων αμοιβών σε βάρος της εταιρείας, την περίοδο που στο τιμόνι του ομίλου ήταν ο κ. Καλλιτσάντσης. Μία εξ αυτών που είναι και η επίμαχη αφορούσε αμοιβή 100.000 ευρώ για 65 μέρες για τον έλεγχο δανειακών συμβάσεων.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με διαιτησίες για τις οποίες η δικηγορική εταιρεία έλαβε για διαιτησία ύψους 2 εκ. ευρώ αμοιβή 2,5 εκ. ευρώ!

Η πλευρά Εξάρχου έχει υποστηρίξει ότι οι αμοιβές που εμφανίζεται να έχει εισπράξει η εταιρεία του από την Ελλάκτωρ, δόθηκαν πριν ο ίδιος αναλάβει διοικητική θέση στον κατασκευαστικό όμιλο, κάτι για το οποίο θα αποφανθεί το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά η επίδικη συμφωνία αφορούσε τη σύμβαση μεταξύ της εταιρείας “EXARCHOU AND ROSEMBERG INTERNATIONAL LTD”, η οποία εδρεύει στην Κύπρο και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την παροχή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών έναντι τιμήματος 100.000 ευρώ.

Το ποσό θα καταβαλλόταν εφάπαξ με την ολοκλήρωση του συνόλου των υπηρεσιών που ανατέθηκαν.

Ειδικότερα το επίμαχο τιμολόγιο, με ημερομηνία έκδοσης 31 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, καταχωρήθηκε αυθημερόν στην εταιρεία και με επείγουσα εντολή του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Καλλιτσάντση εξοφλήθηκε σε δύο ισόποσα εμβάσματα ποσού 50.000,000 την 9/08/2018 και την 14/08/2018 αντίστοιχα μέσω Τραπέζης, από τον λογαριασμό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον λογαριασμό της αντισυμβαλλόμενης εταιρείας.

Το συγκεκριμένο τιμολόγιο αναφέρει ως ανάλυση αμοιβής μόνο πληρωμή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών για συμβάσεις δανείου, “χωρίς να αναφέρεται σε τι ακριβώς συνίσταντο οι συγκεκριμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, πότε χορηγήθηκαν αυτές και ποιο ακριβώς έργο της εταιρείας αφορούσαν, όπως είθισται να αναγράφεται σε τιμολόγια παροχής υπηρεσιών εταιρειών σε αντίστοιχες περιπτώσεις”.

Τέλος, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, η υπογραφή του επίδικου συμφωνητικού όσο και η μεταφορά του επίδικου ποσού των 100.000 ευρώ ουδέποτε είχαν τεθεί σε γνώση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας σε οποιαδήποτε συνεδρίαση του.