Μία έντονη φημολογία έχει κυκλοφορήσει στην αγορά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την οποία οι Μπακοκαυμενάκηδες συζητούν για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού από γνωστό «εξαφανισμένο» Ολιγάρχη, ενδεχομένως και για Συγκρότημα Τύπου, που περιλαμβάνει τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδα!

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές με άριστη γνώση του παρασκηνίου και των μυστικών διαδρομών, οι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) από τα διεθνή ύδατα του Περσικού κόλπου, οι οποίοι κατέχουν το 30% του Ελλάκτωρα το οποίο την ώρα τούτη διαπραγματεύονται με 2 υποψήφιους αγοραστές, έναν ξένο (Τσέχο) και έναν Έλληνα, φέρονται να ενδιαφέρονται για να μπουν δυνατά στην αγορά των ΜΜΕ και ειδικά του τηλεοπτικού τοπίου!

Η φήμη που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες (και φυσικά δεν έχει επιβεβαιωθεί) φέρει τους Μπακοκαυμενάκηδες να συζητούν με τον Ιβάν Σαββίδη το ενδεχόμενο να αποκτήσουν τον τηλεοπτικό σταθμό Open, τον οποίο ο Ρώσος επιχειρηματίας προσπαθεί απεγνωσμένα «να βγάλει από πάνω του» εικονικά ή πραγματικά, φοβούμενος τον αμερικανικό παράγοντα αλλά και την σοβαρή πιθανότητα να δεσμευτεί η περιουσία του στην Ελλάδα στα πλαίσια των κυρώσεων που εφαρμόζονται διεθνώς όσον αφορά τους Ρώσους ολιγάρχες!

Κάποιες άλλες πηγές, εξίσου σοβαρές, υποστηρίζουν ότι οι Μπακοκαυμενάκηδες έδειξαν ενδιαφέρον για μεσαίο Συγκρότημα Τύπου που περιλαμβάνει τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδα και μάλιστα ακούστηκε ότι προσφέρουν ένα ποσό της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο και η φημολογία αυτή να επιβεβαιώνεται επισήμως!

Επειδή ο σοφός λαός λέει ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» το γεγονός είναι πως πιθανότατα οι Μπακοκαυμενάκηδες (που την ώρα τούτη αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και σοβαρά προβλήματα με τα τεράστια ανοίγματα της Volton και τη μηνυτήρια αναφορά του Δήμου Αθηναίων) εκτός από «εφοπλιστές» θέλουν να γίνουν και «καναλάρχες», πιθανότατα και «εκδότες»!

Άλλωστε, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, με την αγορά εκδοτικού ομίλου ή τηλεοπτικού καναλιού όπως το Open θα επιτύχουν σοβαρές οικονομίες κλίμακος!

Καθώς ως γνωστόν χρηματοδοτούν «έναν στρατό» από δημοσιογράφους, ιντερνετικούς «εκδότες» – παράγοντες, ενώ παράλληλα διαθέτουν «γραφεία τύπου» και «εταιρείες επικοινωνίας»!

Τα ίδια ακριβώς ή παραπλήσια με αυτά που χρησιμοποιούσε ο συγχωρεμένος ο Ανδρέας Βγενόπουλος…